Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Urna de les eleccions 10-N.

Els resultats es repeteixen a la Costa Daurada: ERC manté l'hegemonia a Cambrils i el PSC, a Salou i Vila-seca

Els republicans triomfen també a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i a Mont-roig del Camp, on desbanquen el PSC com a força més votada. VOX treu el cap i se situa com a primera força de la dreta espanyolista

Urna de les eleccions 10-N.
Urna de les eleccions 10-N. | Laia Solanellas

Pocs canvis en els resultats electorals d'aquest 10 de novembre als municipis de la Costa Daurada respecte als dels comicis de fa set mesos. Esquerra Republicana repeteix victòria a Cambrils i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, mentre que el PSC manté l'hegemonia amb comoditat a Salou i Vila-seca. Els socialistes, però, perden un dels seus feus com és Mont-roig del Camp, on s'ha imposat ERC per una diferència de menys de 30 vots. Mentrestant, la ultradreta guanya terreny a la Costa i VOX esdevé primera opció de la dreta espanyolista superant a PP i Cs.

  

ELECCIONS GENERALS 10-N: Tots els resultats dels municipis de la Costa Daurada

Com ja va passar el 28 d'abril, ERC guanya les generals a Cambrils amb el 21,5% dels vots, per davant del PSC (18,8%), En Comú Podem (12,3%) i Junts per Catalunya (11,2%). Els republicans, que comptaven amb l'alcaldessa Camí Mendoza com a número 6 de la llista electoral, revaliden el triomf tot i un lleuger descens en el percentatge de vot similar al del PSC. D'altra banda, amb uns resultats pràcticament calcats, Comuns i Junts superen a Cs, que va ser tercera força el 28A a la vila marinera. Per darrere, VOX (10,6%) supera en 50 votants al PP (10,2%) i encara amb més avantatge a Ciutadans (8,4%), que es deixa gairebé 1.600 votants en set mesos.

El PSC manté l'hegemonia a Salou, on assoleix el 22,6% de les paperetes i supera a ERC (16,1%),  que aprofita l'hecatombe de Ciutadans per esdevenir la segona opció més votada. Mentrestant, VOX es fa amb el 13,9% del sufragi i supera al PP (12,5%), els Comuns (12%) i Cs (9,7%), que passa de segona a sisena opció. JxCAT, amb el 8,1%, queda relegada novament a setena alternativa a la capital de la Costa Daurada.

El PSC guanya a Vila-seca i VOX esdevé segona força

Els socialistes aconsegueixen repetir triomf també a Vila-seca i ho fan de forma molt clara, amb un 25,5% dels vots, 10 punts més que el segon partit més votat. La sorpresa al municipi del Tarragonès és la gran pujada de VOX (d'un 8,4 a un 15,6% de vots), que duplica el nombre de suports i esdevé segona opció més escollida en detriment de Ciutadans.

La formació taronja protagonitza aquí un dels ensorraments més bruscos, passant d'un 22,2% a un 11% de vots i caient fins a cinquena força. Com a tercera opció a les urnes de Vila-seca es mantenen els Comuns (13,4%) amb un lleuger avantatge sobre ERC (13%). Junts per Catalunya no passa de setena alternativa (6,5%) i la formació encapçalada per Ferran Bel a Tarragona es veu superada pel PP (9,3%)

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

ERC desbanca al PSC a Mont-roig per només 26 vots

On més s'han capgirat els resultats respecte a les generals del 28 d'abril ha estat a Mont-roig del Camp. Fa set mesos, el PSC es va endur el triomf a les urnes de la localitat per 32 vots de diferència respecte a ERC. En aquesta ocasió, però, els republicans (20,3%) s'han imposat als socialistes (19,6%) per una distància de només 26 votants. A més distància, Junts se situa com a tercera opció (12,4%), VOX (11,8%), En Comú Podem (11,5%), PP (9,7%) i Cs (8,3%), també la gran perdedora de la jornada electoral a Mont-roig.

A Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, ERC repeteix la victòria assolida a les eleccions generals de fa mig any.  Tot i un lleuger descens de vots (passa del 23,2 al 22,3%), els republicans amplien les diferències amb la resta de forces. En segona posició es manté el PSC  (que perd gairebé tres punts passant del 22,2 al 19,48% d'electors) i tot seguit se situen JxCAT (13,8%), Podem (12,3%) i PP (9,3%). Ciutadans, que va ser tercera força el 28A al municipi, es queda amb la meitat de vots (7,7%) i passa a la setena posició, superada també per VOX (7,8%).