Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pere Granados, alcalde de Salou.

Pere Granados revalida la victòria a Salou

L'actual pacte de govern amb el PSC manté la majoria però se'n dibuixa una d'alternativa amb ERC, que dobla resultats

Pere Granados, alcalde de Salou.
Pere Granados i els 31 membres de la llista de Sumem per Salou. | Gerard Recasens

 

L'actual alcalde de Salou Pere Granados (SumemxSalou, la marca de JuntsxCat a la població de la Costa Daurada) ha guanyat còmodament les eleccions celebrades aquest diumenge amb 7 regidors, un menys que als comicis de 2015 quan Granados es va presentar amb les sigles de CiU. SumemxSalou ha obtingut el 25,96% dels vots, pujant dels 2.066 vots obtinguts el 2015 fins els 2.237 obtinguts aquest 2019. La participació ha Salou ha pujat també gairebé 4 punts

 

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

 

La segona posició ha estat per al soci de govern de Granados, David González del PSC que obté 5 regidors, un més dels que tenia. La gran pujada de la nit és la d'ERC. Els de Marçal Curto doblen escons i es queden en tercera posició. El gran perdedor de la nit a Salou és Cs, que pretenia l'alcaldia amb Pere Lluís Huguet i baixa de la segona a la quarta posició, tot i mantenir els quatre escons. L'últim escó del consistori salouenc serà per al PP, que també perd la meitat dels suports. Fora de l'ajuntament han quedat Fem República de Martina Fourrier, per molt poc (4,67%) així com VOX i Podemos, també per sobre del 4% dels vots.

 

El ventall de pactes s'obre amb l'entrada d'ERC

Tot i que el pacte entre Granados i el PSC continua sumant, els bons resultats d'ERC permeten una altra aritmètica, ja que amb els seus 4 regidors serien suficients per apuntalar un nou govern. Sigui com sigui, no hi ha cap altra combinació sense Sumem x Salou i Pere Granados no tindrà complicacions per tornar a ser alcalde quatre anys més. Huguet i CS es queden sense cap opció de pacte.