Roger Torrent (ERC), en un acte públic a Tarragona

Roger Torrent, des de Tarragona: «Cal picar pedra per sumar sensibilitats»

La plana major d'ERC presenta el nou llibre de Junqueras i Marta Rovira en un acte obert a Tarragona

El president del Parlament, Roger Torrent, ha afirmat aquest dissabte, des de Tarragona, que l'independentisme no pot tenir «dues velocitats» amb gent que cregui que ja hi ha majoria social per la república, perquè, segons diu, encara hi ha zones del país on el republicanisme i l'independentisme no són majoritaris. Per això, el republicà ha assenyalat que la feina d'ERC és «picar pedra» perquè «la gran majoria social que es van bastir de l'1-O i es va veure als carrers el 3-O sigui definitiva».

Torrent ho ha dit en l'acte de presentació del llibre 'Tornarem a vèncer', escrit per Oriol Junqueras i Marta Rovira, celebrat aquest dissabte a Tarragona. En la seva intervenció, Rovira ha remarcat que s'han d'asseure a la taula de diàleg amb el govern espanyol sense «renúncies» però també sense «ingenuïtats».

El president del Parlament visita Tarragona per presentar el llibre 'Tornarem a vèncer'

Segons Torrent, el projecte independentista ha d'eixamplar la base i ha de convèncer aquells ciutadans que encara no opten per al republicanisme o l'independentisme, sobretot a les àrees metropolitanes de Barcelona, de Tarragona i del litoral. «Hi ha una part del país on l'independentisme encara no és la realitat del tot, on són independentistes i encara no ho saben. La nostra feina, com hem fet sempre des d'ERC, és picar pedra, anar als barris i places, pràcticament porta per porta, a sumar sensibilitats», ha expressat el president  de la cambra catalana durant la seva intervenció.

Roger Torrent, Bernat Solé i Raquel Sans, en l'acte d'ERC a Tarragona
Roger Torrent, el conseller Bernat Solé i la diputada Raquel Sans, en l'acte d'aquest dissabte | ACN

«Hem de saber explicar molt bé que la tria és entre una república  radicalment democràtica o un règim del 78 que permet la fugida de la monarquia corrupta; entre la república de les oportunitats o el règim que sistemàticament va tombant totes les lleis socials que aprovem al Parlament; o entre la república de la ciutadania o el règim del 78 segrestats pels tribunals  i per les clavegueres», ha manifestat Torrent.

El republicà també ha reivindicat l'esperit de l'1 d'Octubre i ha recordat que les urnes van vèncer les porres policials. «L'1-O vam viure dos valors que ens faran guanyar definitivament: d'una banda la determinació —que no només era d'una part de la nostra societat sinó del conjunt—, i la comunió  entre les institucions i el carrer, entre els ajuntaments i els seus veïns», ha completat.

Rovira demana una taula de diàleg «sense renúncies ni ingenuïtats»

En l'acte de presentació del llibre  'Tornarem a vèncer' també hi ha intervingut des de Ginebra i per via telemàtica, la secretària general d'ERC, Marta Rovira. La republicana ha remarcat que la millor via per resoldre el conflicte polític és a través d'un referèndum  pactat amb l'Estat. «Nosaltres, que som radicalment demòcrates, creiem que la millor via és la dialogada  i la negociada», ha dit. «Per responsabilitat, el que hem de fer és explorar aquesta via, ens hem d'asseure a la mesa de negociació sense renúncies, sense ingenuïtats i assumint la responsabilitat  del moment, fent possible el diàleg», ha assegurat Rovira.

Així mateix, la republicana ha afirmat que representen el 80% de la ciutadania que vol una solució política  al conflicte. «Ens sentim valents en la mesa de negociació perquè creiem que és el govern espanyol  qui ha d'assumir la realitat social que hi ha a Catalunya», ha afegit. Finalment, ha dit que de l'1 d'Octubre se'n desprenen aprenentatges i que estan preparats per «tornar a vèncer».

En l'acte també hi ha participat el conseller d'Acció Exterior, Relacions institucionals i Transparència, Bernat Solé; la vicesecretària general de Dones d'Esquerra Republicana i diputada al Parlament, Raquel Sans; i l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, que han apel·lat a fixar la unitat estratègica del moviment independentista i a ampliar la seva base.