Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu de Joan Ruiz, Sandra Guaita i Santi Castellà a les darreres eleccions generals

Els socialistes tarragonins treuen pit del decret de les xarxes elèctriques tancades

La diputada reusenca Sandra Guaita afirma que «és una magnífica notícia per als polígons petroquímics de les comarques tarragonines»

La diputada socialista al Congrés per Tarragona, Sandra Guaita, ha valorat positivament l’anunci per part del Ministeri de Transició Ecològica d’obrir el termini d’informació pública del decret que crea les xarxes de distribució elèctrica tancades. En aquest sentit, ha assenyalat que «és una magnífica notícia per als polígons petroquímics de les comarques tarragonines que fa temps que demanaven, precisament, aquesta mesura».

Guaita ha subratllat que «es dona així resposta a una demanda històrica del territori que, sens dubte, afavorirà la competitivitat dels nostres polígons químics».  En aquest sentit, ha remarcat que «això vol dir no només estalvi energètic sinó també més llocs de treball estables i ben remunerats», alhora que ha afirmat que «és un dia històric per a la indústria química de Tarragona».

La diputada reusenca ha recordat que el govern del Partit Popular va aturar el projecte i que ha hagut de ser el govern Sánchez «l'encarregat, novament, de tornar a complir amb Tarragona, traient-la de l’oblit a què la va condemnar l’anterior executiu del PP».

Una reivindicació històrica de la indústria química del Camp de Tarragona

En aquest sentit, els socialistes han recordat que la nova llei és una reivindicació plantejada durant anys per la indústria química del Camp de Tarragona per la reducció de costos en matèria energètica que suposa. Des de l’any 2009 aquestes xarxes tancades estan previstes dins de la normativa europea, tot i que «durant els anys de govern del PP la necessària legislació interna no va avançar».

Sandra Guaita ha manifestat que «un cop siguin una realitat, aquestes xarxes tancades permetran als nostres polígons competir amb igualtat de costos energètics en relació amb els competidors de la resta de països europeus». Així, a parer seu, «es posarà fi a aquest desavantatge, que de ben segur repercutirà molt positivament en el futur de la nostra indústria química».