Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Façana de l'Ajuntament de Tarragona, a la plaça de la Font

Els grups municipals de Tarragona van ingressar prop de 24.000 euros en concepte de subvenció

Els socialistes, el grup que més diners va percebre | En Comú Podem, els qui menys

És una pràctica habitual en la gran majoria de consistoris catalans que, els  grups polítics que conformen el plenari, rebin una  subvenció econòmica per part de l'administració local per poder desenvolupar la seva tasca. Aquestes ajudes es concedeixen seguint criteris de  representativitat  així que és habitual que, com més regidors tingui el grup, més copiosa serà la subvenció. Tot i tenir un concepte molt clar, ajudar als grups polítics a dur a terme la seva activitat, aquestes subvencions als grups municipals a vegades acaben malament, com va passar a Tortosa, on tot els grups polítics, menys els socialistes, van haver de tornar part de les assignacions.

L'Ajuntament de Tarragona ha penjat, recentment, al seu portal de transparència, les quantitats percebudes  per part dels grups municipals, l'any passat, en concepte de subvencions. Primer titular, les formacions tarragonines van rebre, l'any 2019, amb eleccions pel mig, un total de  23.840, 93 euros. Segon titular, el grup polític que va sortir més beneficiat va ser el PSC, que va ingressar 7.618,77 euros. 

Document de la Intervenció de l'Ajuntament de Tarragona

A la pàgina web del consistori tarragoní, es pot consultar la composició de tots els grups municipals així com un document de l'Intervenció General de l'Ajuntament General, signat per José Chicano, l'alt funcionari que ocupa el càrrec d'interventor general, on es desgrana el pagament de la subvenció rebuda al llarg de l'any per cada partit, així com el detall de despeses  d'aquestes ajudes econòmiques. 

Pel que fa als socialistes, la formació que més diners  va rebre i que va governar la ciutat durant la primera meitat de l'any, dels 7.618,77 euros reconeguts, en va gastar gairebé la meitat en el concepte «transports (taxis, lloguer vehicles,...)». Des del PSC, preguntats per aquest aspecte, han explicat que «aquests diners  es van gastar per 11 persones durant tot l'any passat. Aquí s'inclouen tres coses: peatges d'autopistes, gasolina i bitllets de tren. Totes aquestes despeses són per reunions de feina».

El segon grup més ben retribuït són els republicans, amb 4.818,85 euros.  ERC va destinar el gruix majoritari de la seva despesa, prop del 40%, a «formació»Ciutadans va percebre 3.399,84 euros i en va gastar 2.281,18 a «altres despeses diverses». El  PP, el soci de govern dels socialistes en el darrer mandat de Josep Fèlix Ballesteros al capdavant de la plaça de la Font, es va quedar a prop dels 3.000 euros de subvenció, dels quals la despesa majoritària, 1.817,15 euros, va anar destinada a «atencions protocol·làries».

Les tres formacions més austeres  van ser les menys representades: la  CUP, 2.156 euros; Junts per Tarragona, 1.675,39 euros i En Comú Podem, amb 1.172,77 euros.