Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Eleccions generals 2019

370 col·legis electorals per exercir el dret a vot a la circumscripció de Tarragona aquest 10-N

A la província es trien 6 diputats i 4 senadors | Arreu del territori hi ha 574.861 tarragonins i tarragonines censats i amb dret a vot

Eleccions generals 2019
Imatge d'arxiu d'una convocatòria electoral a la demarcació de Tarragona | Laia Solanellas.

Aquest diumenge, 10 de Novembre, es tornen a obrir les urnes, per quarta vegada en quatre anys, per triar els representants, i les representants, al Congrés dels Diputats i al Senat. A la circumscripció de Tarragona estan en joc 6 diputats i 4 senadors i es podrà triar entre 14 llistes electorals per la Cambra Baixa i 13 per la Cambra Alta. 

LLISTES:  Consulta totes les llistes elecotrals del 10-N 2019 a Tarragona

En xifres, aquesta nova convocatòria electoral comporta l'apertura de 370 col·legis electorals arreu de les comarques tarragonines i 1.011 taules electorals. Així mateix,  a la província de Tarragona hi ha un cos electoral de 574.861 electors censats dels quals 18.596 estan inscrits al CERA, el cens d'electors residents a l'estranger. 

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

Les urnes es tornen a obrir perquè el candidat dels socialistes, i president en funcions del govern espanyol, Pedro Sánchez, no va ser capaç de superar la sessió d'investidura el passat mes de juliol. 

El CIS dóna la victòria als socialistes

Les eleccions generals del passat 28 d'Abril van donar la victòria a ERC a tota la circumscripció per primera vegada en democràcia. Els republicans, amb el sindicalista Jordi Salvador al capdavant, es van endur el 27,24% dels vots emesos (un total de 113.472 electors els van triar) i dos dels sis diputats.

La resta d'actes pel Congrés es van repartir de manera igualitària i en el següent ordre: PSC (Joan Ruiz, un diputat); Ciutadans (Sergio del Campo, un diputat); Junts per Catalunya (Josep Rull, un diputat) i En Comú Podem (Ismael Cortés, un diputat). Així mateix, i també per primera vegada en democràcia, el Partit Popular es quedava sense representació per Tarragona a la carrera de San Jerónimo.

Ara, però, la macroenquesta electoral del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) apunta a un possible canvi de guanyador i atorga la victòria, a la circumscripció, als socialistes amb una forquilla que es mou entre els dos i els tres diputats. Els republicans, per la seva banda, quedarien segons, mantenint els dos diputats que els van donar el triomf a les eleccions del 28 d'abril.

Ismael Cortés, cap de llista d'En Comú Podem, revalidaria el seu escó i Junts per Catalunya, amb Ferran Bel al capdavant substituint al conseller Josep Rull, es quedaria a les portes d'assolir l'acta de diputat al Congrés. Tanmateix, la majoria d'enquestes publicades coincideixen en la dificultat de formar una majoria de govern un cop es coneguin els resultats. Així doncs, només un cop s'hagin tancat els col·legis electorals se sabrà si el fantasma de les terceres eleccions queda totalment descartat o no.