Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
D'esquerra a dreta, Eduard Rovira; Noemí Llauradó; Josep Andreu; Eva Mata; Jordi Cartanyà; Irene Aragonès; Pau Ricomà i Camí Mendoza.

Esquerra proposa «municipalisme amb valors republicans» com a oferta electoral

Els principals alcaldables independentistes del Camp de Tarragona expliquen, a Tarragona, com encaren aquesta campanya electoral

D'esquerra a dreta, Eduard Rovira; Noemí Llauradó; Josep Andreu; Eva Mata; Jordi Cartanyà; Irene Aragonès; Pau Ricomà i Camí Mendoza.
D'esquerra a dreta, Eduard Rovira; Noemí Llauradó; Josep Andreu; Eva Mata; Jordi Cartanyà; Irene Aragonès; Pau Ricomà i Camí Mendoza. | TarragonaDigital

 

Esquerra ha fet un exercici de capitalitat tarragonina i aquest matí de dimecres, 15 de maig, ha dut a terme una trobada entre els seus principals alcaldables del Camp de Tarragona a la plaça Corsini.

[predef]enquesta-tarragona-ciutat-243[/predef]

Hi eren presents Eduard Rovira, batlle de Torredembarra i aspirant a la reelecció; Noemí Llauradó; alcaldable republicana a Reus; l'incombustible alcalde de Montblanc, i home fort d'ERC a les comarques de l'interior, Josep Andreu; Eva Mata, número dos de la coalició independentista vendrellenca Som Poble; Jordi Cartanyà, candidat a succeir a Albert Batet al capdavant del consistori de Valls; Irene Aragonès, alcaldable de Mont-roig del Camp; Pau Ricomà, alcaldable tarragoní i l'alcaldessa de Cambrils, i que es juga la reelecció, Camí Mendoza.  Primer, la sessió fotogràfica als mitjans assistents. Després, la roda de premsa.

ERC ha presentat 84 llistes al Camp de Tarragona

Els vuit convocants han organitzat un acte totalment paritari, on per cada alcaldable hi havia una candidata a l'alcaldia. Així ha estat tant a la sessió fotogràfica com a la posterior roda de premsa. La primera a prendre la paraula, ha sigut Irene Aragonès, presidenta de la federació d'ERC al Camp de Tarragona. Aragonès ha presentat una de les principals dades de la trobada: «a les nostres comarques comptem amb 84 candidatures d'ERC i arreu de Catalunya amb 807». 

Pel que fa a Andreu, el montblanquí ha posat l'accent en l'esforç que «ha costat consolidar el municipalisme d'ERC. Eva Mata ha aportat la seva visió de l'escenari polític a la capital del Baix Penedès i ha afirmat que «podem ser la força més votada». També ha alertat del risc que «un PSC en declivi pacti amb Ciutadans». L'alcaldable independentista vallenc Jordi Cartanyà ha apostat per «polítiques municipalistes valentes» i ha posat com a exemple «l'habitatge, on apostem per la cessió d'ús, sortint de la dicotomia de o comprar o llogar».

El batlle torrenc Eduard Rovira ha dit que «la nostra intenció és consolidar l'equip de govern que, per primera vegada en 20 anys, ha pogut acabar el mandat». Mendoza i Llauradó han fet incís en la perspectiva de gènere. La candidata cambrilenca ha volgut remarcar que «el pacte municipal ha sigut entre tres dones» mentre que l'alcaldable reusenca ha explicat que «fa quatre anys era l'única candidata. Ara toca ocupar els llocs de decisió».

Pau Ricomà, aspirant a succeir a l'alcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros, ha afirmat que  «som el partit amb més força per poder aturar el 155 i posar la gent de la ciutat al centre. Estem en condicions de donar esperança de canvi i volem posar la ciutat en mans de la seva gent».

Diferents opinions pel que fa als pactes municipals i el paper del PSC com a soci

Els vuit candidats han assegurat que els pròxims plenaris seran «fragmentats». Aquesta fragmentació implica, per força, pactes i aquests pactes, i  el paper del PSC com a possible soci dels independentistes, ha estat present a través de les preguntes dels periodistes presents a la roda de premsa. Tots tenen clar que s'ha de respectar «l'autonomia municipal»; algunes han sigut prudents, com Camí Mendoza, i han dit que «s'ha d'esperar als resultats de la nit del 26 de maig» però qui ha rebutjat aquest acord amb els socialistes de manera més clara ha sigut Pau Ricomà. 

A l'esquerra de la imatge, Carla Aguilar, alcaldable d'En Comú Podem. Al centre, amb americana, el candidat d'Esquerra, Pau Ricomà.
A l'esquerra de la imatge, Carla Aguilar, alcaldable d'En Comú Podem. Al centre, amb americana, el candidat d'Esquerra, Pau Ricomà, durant l'enganxada de cartells de la nit de dijous a divendres deu de maig. | Àngel Ullate

 

«Ballesteros és un model sense rumb. Al mandat 2011-2015 el seu gran projecte era l'Smart City i el jardí vertical de la Tabacalera. Un jardí que va costar tres milions d'euros i que ara vol desmuntar. I aquest darrer mandat el seu gran projecte han sigut uns jocs que ens han deixat endeutats.  A Tarragona, el canvi exigeix substituir Ballesteros» ha reblat Ricomà. 

També et pot interessar: