Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El portaveu de Vox al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, comprant pomes al Mercat Municipal de Calafell

Vox incompleix el protocol de la campanya en passejar pel mercat de Calafell i permetre aglomeracions

No han demanat cap permís al Procicat per fer actes en espais vetats i fer fotos massives sense distància de seguretat

Vox  ha incomplert reiteradament el protocol  del Govern per a la campanya electoral. La comitiva del partit ha passejat aquest dilluns pel mercat de Calafell (Baix Penedès), com ja va fer el dia 3 pel de Castelldefels (Baix Llobregat), sense haver demanat cap permís al Procicat  perquè els autoritzés a fer-ho en condicions de seguretat. Vox tampoc va respectar el protocol dimarts 2 a Ripoll, on van passejar pels carrers del municipi, ni en tants actes durant la campanya en què s'han deixat envoltar de multituds i fins i tot han organitzat fileres per fer-se fotos, com va passar el dia 3 a la Bonanova, a Barcelona, o el diumenge 7 a l'Hospitalet de Llobregat, en un dels actes més multitudinaris de partit i amb menys distàncies de seguretat.

[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]

El protocol del Procicat  recull que «les comitives itinerants s'han d'evitar sempre» i que «en cas que es considerin imprescindibles, cal sol·licitar-ho expressament al Procicat», la qual cosa, el partit d'extrema dreta no hauria fet en cap dels casos. Segons recull el Procicat, els actes polítics amb comitiva itinerant en mercats, carrers o comerços, són «incompatibles» amb la seguretat i afegeix que també ho són aquells actes en què s'interacciona amb grups de població.

Els passejos  pel carrer i pels mercats i la interacció amb la població, però, han estat la tònica de la campanya del partit d'extrema dreta. La comitiva de Vox  ha passejat pels carrers en diversos municipis, com a Ripoll, Tarragona  o Vic, a i en tots els seus actes saluden, es fotografien i s'aturen a parlar amb simpatitzants  i seguidors que se'ls acosten, com als barris del Carmel o la Bonanova de Barcelona i també a l'Hospitalet de Llobregat o Sant Pere de Ribes (Garraf).

Dimecres passat, a l'acte electoral de Castelldefels, la comitiva en bloc, encapçalada pel candidat a la Generalitat, Ignacio Garriga, va passejar pel mercadet del municipi i es va aturar a parlar amb alguna de les persones que hi estava comprant. Aquest dilluns ha passat el mateix a Calafell, on el portaveu del partit al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, ha passejat pel mercat i ha parlat amb paradistes.