Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Zapatero: «Els líders independentistes no són colpistes»

Zapatero insisteix que l’aplicació de l’article 155 que reclamen Ciutadans i PP no arreglarà res perquè «hi ha un problema de fons»

José Luís Rodríguez Zapatero assegura que el 155 no és una solució per Catalunya
José Luís Rodríguez Zapatero assegura que el 155 no és una solució per Catalunya | CatalunyaDiari.cat

 

L’expresident del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, considera que els líders independentistes «no són colpistes», assegura que «han fet un viatge a enlloc i que han sobrepassat els límits del que pot ser la política».

En una entrevista a ‘El Mundo’, l’expresident creu que Pedro Sánchez ha de fer «un gran esforç de diàleg» i sosté que fins ara «gairebé no n’hi ha hagut». Veu «preocupant» la via eslovena que proposa Torra però assegura que l’actual president català no dirigeix la política a Catalunya sinó que ho fan Junqueras i Puigdemont i que tots dos saben que no hi haurà independència perquè «el reconeixement internacional és nul».

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

El 155, una mala solució

Zapatero insisteix que l’aplicació de  l’article 155 que reclamen Ciutadans i PP no arreglarà res perquè «hi ha un problema de fons» i defensa que «els problemes polítics només s’arreglen dialogant». 

Imatge dels presos independentistes compartida per Òmnium Cultural
Imatge dels presos independentistes compartida per Òmnium Cultural | Twitter

 

L’expresident rebutja el qualificatiu de colpistes pels dirigents independentistes. Sosté que es van equivocar i que «van sobrepassar els límits del que pot ser la política». Amb tot, diu que «no se’ls pot excloure del concurs democràtic» i defensa que la solució no vindrà del codi penal sinó de la política.

  

A més, assegura que el president de la Generalitat Quim Torra no dirigeix la política a Catalunya, sinó que ho fan Oriol Junqueras i Carles Puigdemont i que tots dos saben que no hi haurà independència perquè no hi ha reconeixement internacional.

El canvi de discurs de Zapatero

I és que no fa pas tant de temps, el discurs de Zapatero era ostensiblement diferent. El que va ser cap de l'executiu espanyol  va recordar fa un temps que ell «sempre» ha apostat per una política «que es construeixi des del diàleg». A parer seu, «les posicions irreductibles no porten enlloc», i considerava que el món independentista ha de reflexionar. «Els independentistes saben on no poden tornar, han de fer una reflexió»,  advertia el socialista, que insistia en dir que tenia «plena confiança» en que Sánchez estigués «disposat al diàleg».