Sortida de sol divendres al Delta de l'Ebre

Dissabte amb força sol, menys vent i temperatures suaus

Les nuvolades creixeran a partir del migdia a punts de muntanya però deixaran poques precipitacions al nord-est i Pirineu. Temperatures a ratlla, també diumenge

El temps es presenta força tranquil aquest cap de setmana ja que no esperem pluges. No obstant, hi haurà petites excepcions. De moment, aquest dissabte dominarà el sol en general amb menys vent al sud del territori i intervals de núvols a Girona i al Pirineu que a la tarda poden deixar algun ruixat. Ambient agradable al migdia en conjunt.

Les restes de nuvolositat en aquestes àrees es combinaran amb les nuvolades de tarda que creixeran a la tarda a punts de muntanya. Però d’aigua se n’espera ben poca, ja que tan sols caurà algun ruixat aïllat i poc important al Pirineu i a l’interior de les comarques del nord-est, sobretot al voltant de l’Albera i la serra Transversal.

El sol seguirà sent el protagonista a gran part del territori la resta del dia malgrat algunes nuvolades, mentre que el vent de mestral anirà clarament a la baixa al sud de Catalunya després de les ventades d’aquest divendres. Dissabte al matí encara bufarà amb ganes a l’Ebre i sud del Camp de Tarragona, amb tendència a afluixar.  

Sortida de sol divendres al Delta de l'Ebre
El sol s'imposarà a gran part de Catalunya aquest dissabte | Agustí Descarrega

 

Temperatures a ratlla amb ambient agradable

Pel que fa a les temperatures, es mantindran similars o baixaran una mica a la Costa Daurada i litoral de Barcelona, amb un ambient agradable al centre de la jornada. La majoria de màximes es mouran entre els 16º i 21º, si bé l’excepció la trobarem a Ponent i les Terres de l’Ebre, on els termòmetres marcaran més graus i es situaran entre els 20º i 25º amb sensació càlida. 

Les mínimes no experimentaran grans canvis i es mantindrà l’ambient poc fred de matinada. La majoria de valors es situaran entre els 2º i 7º a l’interior, de 4º a 9º al prelitoral i de 8º a 13º al litoral. No obstant, al Pirineu encara hi poden haver glaçades.

També et pot interessar: Canvi climàtic: la nova crisi que augmenta les diferències entre rics i pobres

Diumenge amb més núvols a Barcelona i Girona

Els intervals de núvols es traslladaran diumenge a Barcelona i Girona, especialment a la costa per l’entrada de flux marí, on el cel estarà mig ennuvolat tot el dia sense descartar alguna gotellada molt puntual i amb una lleugera baixada dels termòmetres. A la resta farà més sol amb temperatures semblants i ambient agradable.