El tiempo estará muy inseguro entre el domingo y el lunes en toda la mitad oeste, señal que la atmósfera está mas dinámica en primavera

Dimarts de temps insegur amb possibles tempestes fortes i aiguats a la costa

Aquest dimarts la bossa d’aire fred s’aproximarà a Catalunya i podrà deixar tempestes fortes i aiguats al litoral, començant al matí pel sud i estenent-se durant la tarda en altres punts de la costa

El pas d’una bossa d’aire freda en alçada, o també conegut com a gota freda, marcarà la jornada d’aquest vinent dimarts, amb un temps més insegur i la possibilitat que descarreguin tempestes fortes a gairebé tota la costa.

Així doncs, durant aquest dimarts la inestabilitat guanyarà terreny amb l’aproximació de la massa freda. Els models no s’acaben de posar del tot d’acord de quina trajectòria acabarà seguint aquest embossament d’aire fred. Depenent d’on s’acabi col·locant, la situació a Catalunya serà més o menys complicada.

En tot cas, sembla que, de moment, a partir de primeres hores del matí, la pluja començarà a arribar pel sud de Catalunya, afectant  les Terres de l’Ebre. Amb el pas de les hores, cap a mig matí i migdia, les tempestes aniran avançant de sud cap a nord, afectant també les comarques del Camp de Tarragona. Durant la segona meitat de la jornada, la pluja seguirà avançant més al nord, i a la tarda també afectaria les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona i sud de la Costa Brava. 

Alertes per pluges fortes aquest dimarts
Alertes per pluges fortes aquest dimarts | METEOCAT

 

En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès una alerta perpluges fortes que, durant tot el dia, podran afectar a les comarques del litoral i del prelitoral, llevat de les de Girona. Així doncs, localment podran acumular-se quantitats destacables de precipitació en molt poca estona.

 

Menys risc de pluja a la resta i més fresca

A la resta de Catalunya, farà sol i núvol, amb més clarianes a la tarda. També podrà ploure en qualsevol punt i en qualsevol moment, tot i que seria de manera més anecdòtica i menys important. Durant el matí la pluja podrà afectar més aviat a les comarques de l’oest de Catalunya, mentre que a la tarda seria el Pirineu i a la Catalunya Central.

La temperatura seguirà baixant  a tots els municipis, amb un descens dels termòmetres més notable a l’interior. Es mourà entre els 25º i els 30º de manera generalitzada. La mínima quedarà similar, a l’espera que sí que baixarà durant la nit de dimarts a dimecres.

El temps canviarà completament respecte avui a partir del dimecres
El temps més plàcid aquest dimecres, però encara amb alguns núvols | MeteoMoià

 

Dimecres més assolellat

Un cop hagi passat la bossa freda, es preveu que el temps també millori. Així doncs, aquest dimecres es presentarà amb més sol i menys pluja. Fins a primera hora del matí encara quedaran restes de nuvolades entre la costa de Barcelona i la Costa Brava, amb la possibilitat d’alguns ruixats.  A la tarda, els núvols seran més abundants a zones de muntanya, on podran caure alguns ruixats al Pirineu, Prepirineu i interior de les comarques gironines i est de la Catalunya Central.

La temperatura serà més baixa la mínima, amb un ambient més fresc que els dies anteriors, mentre que la màxima pujarà arreu. Durant el matí el mar també estarà lleugerament alterat, però anirà a menys amb el pas de les hores.

També et pot interessar...