Imatge d'un termòmetre en plena onada de Calor

Estiu boig amb pic tòrrid el cap de setmana però nova i clara refrescada després

La calor serà de canícula i podem superar els 35º a diversos punts entre dissabte i diumenge. L’estiu més dur s’acabarà de cop la setmana vinent

Esperem que hàgiu gaudit bé de la refrescada de les últimes hores, ja que la calor torna amb ganes aquest cap de setmana. Una glopada d’aire africà molt càlid colpejarà la península Ibèrica, amb més de 40º o 45º al sud. No obstant, a casa nostra no ens arribarà el plat fort de la calorada.

En aquest sentit, les temperatures tocaran sostre fins diumenge amb ambient de dur estiu i nits tropicals més extenses. Dissabte el vent de garbí serà intens a la costa i bufarà reescalfat a les comarques de Girona. En aquesta zona nord-est, els termòmetres tocaran sostre amb més de 35º.

Diumenge serà el torn de la resta de Catalunya, on les temperatures arribaran al seu punt àlgid. En conjunt, la majoria de màximes es mouran entre els 31º i 36º a l’interior i prelitoral. No obstant, seran localment més altes, especialment a Ponent i a l’interior de l’Ebre.

A la costa quedaran una mica més baixes, però amb xafogor molt marcada i nits tropicals. Tot plegat amb sol en conjunt, tot i que diumenge hi haurà un cel més canviant. Serà llavors quan no es descarta algun ruixat al Pirineu o a l’oest.

Aquesta calorada pot tocar sostre al sud de Catalunya dilluns, però ja baixarà la temperatura al nord. Serà sobretot a partir de dimarts i dimecres quan notarem una forta clatellada dels termòmetres amb tramuntana i mestral. La refrescada pot ser inclús força atípica per l’època.

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Divendres 9 de juliol

De cara al divendres, 9 de juliol, les temperatures ja pujaran més, sobretot al nord i Ponent. En canvi, poden quedar una mica més curtes a la costa de Tarragona, on dijous ha bufat el mestral reescalfat. Ambient d’estiu sense extrems amb màximes de 28º a 33º, més baixes a la costa i Pirineu.

La nit es mantindrà de bon dormir i fresca en conjunt. Al matí hi haurà alguns núvols baixos a la costa i prelitoral i bandes de núvols prims inofensiu en conjunt. No es descarta alguna gotellada molt local entre el litoral de Barcelona i el de Tarragona.  

Però el sol serà el gran protagonista en conjunt en una jornada estiuenca per aprofitar i sense xàfecs de tarda.

Mapa de previsió a Catalunya el 9 de juliol del 2021
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Dissabte 10 de juliol

El primer dia del cap de setmana, el dissabte 10 de juliol, estarà marcat per una nova pujada dels termòmetres. On més es notarà l’ascens serà al nord-est, on el vent de garbí bufarà amb ganes reescalfat. Aquí es poden superar els 35º en alguns punts amb ambient tòrrid.

Les temperatures també pujaran a la resta del territori, tot i que on menys es notarà serà a la costa de la meitat sud. Moltes màximes entre 30º i 35º amb xafogor marcada al litoral. El sol dominarà arreu sense precipitacions en una jornada radiant i nits cada cop de més mal dormir.

Mapa de previsió a Catalunya el 10 de juliol del 2021
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 11 de juliol

Finalment, el diumenge, 11 de juliol, les temperatures tocaran sostre a gran part de Catalunya. Tan sols quedaran una mica més curtes al nord-est, on el pic s’haurà viscut dissabte. Moltes màximes de 31º a 36º, però seran més altes a Ponent, interior de l’Ebre i punts de la Catalunya Central.

No es descarta que, de forma puntual, es freguin o s’assoleixin els 40º al pla de Lleida i a la vall de l’Ebre. Una situació que haurem d’anar seguint amb atenció.

Tot i això, arribaran alguns intervals de núvols que es combinaran a estones amb el sol. No es descarta que a la tarda arribin alguns ruixats al Pirineu i a l’oest de Catalunya. Seguirà bufant vent del sud.

Mapa de previsió a Catalunya l'11 de juliol del 2021
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Canvi radical la setmana vinent

La setmana que ve la començarem amb temperatures que començaran a baixar al nord. No obstant, probablement dilluns tinguem el màxim de calor al sud de Catalunya. Serà l’última fuetada de la calorada abans d’un brusc descens tèrmic.

En aquest sentit, tot indica que entre dimarts i dimecres viurem una nova i contundent refrescada. Inclús pot ser més marcada que la de les últimes hores amb ambient atípicament fresc per l’època. Un extrem que anirem confirmant en properes actualitzacions de la previsió.