Imatge d'un cel mig ennuvolat al Delta de l'Ebre

Nits fresques i última fuetada dels xàfecs aquest dijous a l’espera d’una forta calorada

Les TºC seguiran baixant i poden caure forts ruixats en alguns punts, però anirà millorant. El cap de setmana podríem tenir el pic de calor més important del que portem d’estiu

El temps  seguirà mogut de cara al dijous, 8 de juliol,  tot i que no tot el dia. Compte perquè durant la nit, matinada i primeres hores poden caure xàfecs  a punts de la costa. Això passarà sobretot a la de Barcelona i algun patac d’aigua pot ser fort i acompanyat de tempesta.

Fins a la tarda poden caure alguns ruixats també al nord-est, Pirineu i Prepirineu de forma dispersa. No obstant, el sol anirà guanyant clarament protagonisme, sobretot pel sud i oest. Les temperatures  encara podran baixar una mica més de nit.

De fet, farà fresca  per l’època de nit a gran part del territori. Al migdia també quedaran més curtes al nord-est, però ja començaran a pujar com més al sud. Una calor  moderada a l’espera d’una forta calorada el cap de setmana, la més important del que portem d’estiu.

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Últim embat dels xàfecs

Pel que fa a l’estat del cel, haurem d’estar pendents als possibles xàfecs  forts o tempestes  a punts de la costa. Cauran de forma local i especialment al litoral de Barcelona i nord de Tarragona. Ho faran principalment entre la nit, matinada i primeres hores del dijous.

De fet, no es descarten ruixats dispersos o gotellades a més punts de Catalunya  fins a primeres hores. Tot plegat anirà a la baixa a mig matí i el sol anirà guanyant clarament protagonisme pel sud i Ponent.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 8 de juliol del 2021
Mapa de previsió per dijous al matí | Catalunya Méteo

A la tarda la calma dominarà a la meitat sud, Ponent i gran part de l’interior amb forà sol. Però quedaran intervals de núvols i alguns ruixats dispersos i molt locals a punts del nord-est, Pirineu i Prepirineu. Poden arribar algunes bandes de núvols alts i prims inofensius i núvols baixos al vespre a la costa i prelitoral.

Bufarà lleugerament el mestral al sud, sobretot al matí. Això pot fer que les temperatures  remuntin més a les comarques de Tarragona. També hi haurà tramuntana a l’Empordà.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 8 de juliol del 2021
Mapa de previsió per dijous a la tarda | Catalunya Méteo

Més fresca de nit

Si ens fixem en les temperatures, el més destacat serà el fet que la fresca  serà encara més pronunciada de nit. Inclús podem tenir valors per sota dels quals tocaria a aquesta època de l’any. La majoria de mínimes per sota dels 20º, dels 10º a punts al Pirineu i tan sols 21º o 22º en trams de la costa.

De dia seguirem amb una calor  força a ratlla. De fet, les temperatures  baixaran una mica més al nord-est, però ja pujaran al sud. La majoria de màximes se situaran entre els 27º i 32º, més baixes al Pirineu.

Forta calorada els propers dies

Totes les mirades estan posades a  l’onada de calor que colpejarà amb molta força el sud peninsular el cap de setmana. En aquesta zona es poden superar inclús els 45º. Un ambient extremadament asfixiant que no arribarà de ple a Catalunya, però també patirem una forta calorada.

De fet, podem viure el pic de calor  més important del que portem d’estiu. Els mapes actuals ens donen valors d’entre 32º i 37º a gran part del territori. Però es poden assolir els 40º o superar-los lleugerament a Ponent i a l’interior de l’Ebre.

Una situació que en principi no seria una onada de calor  a Catalunya  pel que fa a la durada i intensitat. En tot cas, haurem d’anar seguint amb atenció l’evolució de les previsions.