Imatge d'una sortida de sol rogenca a Collserola

Màxim de la calorada en alguns punts, però ja arriben els primers canvis

Tot i això, les TºC ja començaran a baixar pel nord. Els xàfecs de tarda del dimarts aniran a més els propers dies

El temps  seguirà marcat per una calor de ple estiu  que tocarà sostre en alguns punts aquest, dimarts 6 de juliol.  Les temperatures  pujaran més a les comarques de Tarragona i altres punts de la meitat sud. No obstant, ja començaran a baixar a zones del nord.  

La majoria de màximes es mouran entre els 31º i 36º amb xafogor  marcada a tota la costa. Tot i que hi haurà nits tropicals a prop del litoral, la matinada seguirà sent de força bon dormir. El sol  seguirà dominant, però amb algunes novetats.

En aquest sentit, hi haurà més núvols  baixos al matí a punts de la costa, prelitoral i nord-est. També creuaran bandes de núvols  ants i prims, mentre que les nuvolades  de tarda seran més freqüents.

S’esperen ruixats de tarda locals a punts del Pirineu i Ports, però puntualment arribaran a zones de Ponent i del prelitoral. Serà l’aperitiu d’un temps  més mogut de cara al dimecres, dia en què baixaran més els termòmetres.

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Primers canvis en el temps

El temps  viurà alguns canvis ja de cara a aquest dimarts. El sol  seguirà dominant, però al matí hi haurà més intervals de núvols  baixos al litoral, prelitoral i nord-est. A més, creuaran més bandes de núvols  alts i prims inofensius.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 6 de juliol del 2021
Mapa de previsió per aquest dimarts al matí | Catalunya Méteo

El més destacat serà que a la tarda creixeran més nuvolades  de tarda a punts de muntanya. S’esperen alguns ruixats locals a punts del Pirineu i Ports, però de forma puntual poden arribar al prelitoral i Ponent.

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 6 de juliol del 2021
Mapa de previsió per aquest dimarts a la tarda | Catalunya Méteo

Calor de ple estiu

Pel que fa a les temperatures, seguirà la calor de ple estiu  que, inclús, tocarà sostre a la meitat sud. Moltes màximes de 31º a 36º, puntualment més altes a Ponent i interior de l’Ebre. Una mica més baixes al litoral, però amb xafogor  marcada.

No obstant, les màximes ja baixaran una mica a punts del nord de Catalunya, tot i que serà un descens poc apreciable. Nit de força bon dormir a la majoria de comarques, però nits tropicals sense extrems a la costa.

Refrescada i més xàfecs

De cara al dimecres, els xàfecs  arribaran a més comarques, bàsicament de l’interior. El cel estarà més canviant amb conjunt amb unes temperatures  que baixaran, localment de forma clara. Una refrescada  que no es notarà tant a la costa de Barcelona i Girona.

Dijous bufarà la tramuntana i el mestral als dos extrems de Catalunya  amb força sol  en conjunt. Però encara quedaran ruixats a punts del Pirineu i del nord-est. Aquesta punxada de l’estiu  durarà poc, ja que els següents dies tornarà a fer calor intensa, tot i que sense extrems.