Imatge d'una sortida de sol a Barcelona

Ambient de setembre a ple estiu, però ja es veu el retorn de la calor

De nit pot fer inclús més fresca o fred i de dia tindrem calor molt a ratlla. Els xàfecs de tarda van a més en alguns punts. No obstant, compte enrere pel retorn de l'ambient estiuenc

La patacada de les temperatures d’aquestes últimes 24 hores ha estat molt important. Hem passat de calor molt pesada a fresca o fred de nit i TºC a ratlla al migdia. Un ambient atípic més propi de setembre que no pas de ple estiu que es mantindrà de cara al dimecres, 14 de juliol. 

En aquest sentit, les temperatures es mantindran semblants o baixaran una mica més de forma local. De nit ens haurem d’abrigar a moltes comarques i de dia la calor serà molt suportable. Mestral i tramuntana encara al matí però desapareixent a la tarda del sud i Empordà.

Tot plegat amb sol, però amb més moviment en el cel. Hi haurà alguns núvols baixos matinals en trams de la costa i més xàfecs de tarda al Pirineu i entre Barcelona i Girona. De cara als propers dies, sembla que l’estiu vol tornar amb tota la seva essència.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 14 de juliol del 2021
Mapa de previsió per aquest dimecres al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 14 de juliol del 2021
Mapa de previsió per aquest dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

TºC més pròpies de setembre

Pel que fa a les temperatures, seguiran molt frenades o, inclús, poden baixar més lleugerament. De nit repetirem un ambient fresc o fred per l’època en conjunt. Inclús a la costa seguirem per sota dels 20º en general.

Mínimes de 10º a 16º a l’interior i per sota dels 10º al Pirineu. Tocarà abrigar-se de valent a moltes comarques, inclús a la costa ens haurem de tapar lleugerament. De dia la calor seguirà a ratlla amb màximes de 24º a 29º. 

De fet, es mantindran semblants, tot i que baixaran lleugerament a la costa de Barcelona i Tarragona i pujaran al terç sud. A la cara nord del Pirineu poden quedar clarament per sota dels 20º les màximes. En definitiva, un ambient més propi de principis de setembre que de ple estiu.

Més xàfecs de tarda i vent a la baixa

Si ens fixem en l’estat del cel, el sol seguirà sent el clar protagonista arreu. No obstant, tindrem algunes novetats, com ara alguns núvols baixos matinals inofensius en trams de la costa. Les nuvolades de tarda guanyaran terreny i esperem xàfecs a punts del Pirineu i entre Barcelona i Girona.

De fet, a la cara nord del Pirineu hi haurà força núvols durant tot el dia amb alguns ruixats dispersos. Això farà que l’ambient de fresca atípica es mantingui tota la jornada.

El vent de mestral i tramuntana seguirà manxant a les comarques del sud i a l’Empordà. Una situació que manté molt elevat el risc d’incendis. No obstant, a partir de la tarda anirà clarament a la baixa i, inclús, pot acabar desapareixent.

Ja torna la calor

A partir de dijous, les temperatures aniran escalant posicions. Serà sobretot entre divendres i el cap de setmana quan la calor farà un gran salt i recuperarem l’ambient de ple estiu. Tot plegat sense valors extrems, amb sol i sense pràcticament xàfecs.