Imatge d'una sortida de sol rogenca a Barcelona

L’estiu segueix a ratlla, però la setmana pot acabar amb un pic de calor

La calor i xafogor seguiran força normals per l’època. Els xàfecs de tarda no desapareixen en algunes comarques, però en conjunt no plourà

El temps seguirà marcat per un ambient d’estiu a ratlla sense grans calorades aquesta setmana. Les temperatures seguiran força normals per l’època amb nits de força bon dormir fora de punts costaners. No obstant, els primers dies de juliol podrem viure un nou pic de calor.

Segons indiquen els mapes, els termòmetres tocarien sostre entre divendres i dissabte. Seria llavors quan superaríem els 35º a punts de l’interior, però aquest pic duraria poc. No es veuen grans calorades ni onades de calor a mitjà termini.

Tot plegat amb força calma arreu. Tan sols tindrem alguns dies amb intervals de núvols, com ara aquest dilluns. Els xàfecs de tarda es mantindran a punts del Pirineu, i tan sols algun dia es poden escapar fins al Prepirineu i el nord-est.

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Dilluns 28 de juny

El primer dia de la setmana, el dilluns 28 de juny, estarà marcat per més intervals de núvols arreu. Això provocarà que cel estigui a estones mig ennuvolat i que la xafogor vagi a més a prop de la costa. Nuvolades de tarda al nord-est amb xàfecs i tempestes localment forts.

Tot plegat amb temperatures que baixen tan sols una mica i costarà superar els 30º. Tot i això, seguirà la calor moderada en conjunt amb més xafogor a la costa. La tramuntana anirà a més a l’Empordà i mestral lleuger al sud.

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 28 de juny del 2021
Mapa de previsió per dilluns a la tarda | Catalunya Méteo

Dimarts 29 de juny

De cara al dimarts, 29 de juny, el sol dominarà, però seguirem amb alguns intervals de núvols inofensius a prop de la costa i nord-est. A la tarda no es descarten nous xàfecs locals al Pirineu i interior nord-est, però molt aïllats.

El vent de tramuntana bufarà amb ganes a l’Empordà fins a mig matí, però després anirà desapareixent. Temperatures semblants o una mica més baixes.

Dimecres 30 de juny

L’últim dia del mes, el dimecres 30 de juny, estarà marcat per alguns núvols baixos matinals. Això passarà sobretot a la costa de la meitat sud, a la depressió Central i al terç nord. Les nuvolades de tarda aniran a més a punts de muntanya.

D’aquesta manera, esperem alguns xàfecs dispersos al Pirineu, Prepirineu i Ports. Tot plegat amb calor i xafogor molt semblants sense grans canvis.

Dijous 1 de juliol

El primer dia del nou mes, el dijous 1 de juliol, seguirem amb la mateixa tònica de calma i força sol en conjunt. Però les nuvolades de tarda poden deixar més tamborinades al Pirineu i arribar fins al nord de les comarques de Girona. També en poden caure als Ports.

Les temperatures seguiran semblants o ja pujaran una mica. La majoria de màximes es mouran entre els 27º i 33º amb xafogor marcada a la costa.

Divendres 2 de juliol

Pel que fa al divendres, 2 de juliol, els termòmetres faran un gran salt endavant. La calor s’intensificarà i moltes màximes es mouran entre els 30º i 35º. Tot plegat amb força sol i pràcticament sense xàfecs de tarda al Pirineu.

Cap de setmana del 3 i 4 de juliol

El primer cap de setmana del mes, els dies 3 i 4 de juliol, viurem un pic de calor. Dissabte tindrem moltes màximes entre els 30º i 35º a l’interior i al prelitoral. Però superarem aquestes xifres a les zones clàssicament més càlides, amb fins a 37º o 38º.

Una calor de canícula però sense extrems que anirà acompanyada de força xafogor a la costa. Sol en conjunt però més xàfecs de tarda al Pirineu i nord-est. Sembla que aquesta pujada de les temperatures serà transitòria i començarà a punxar a partir del mateix diumenge.