Imatge d'una sortida de sol a Verges, Baix Empordà

Del pic de calor a un temps més mogut amb refrescada aquesta setmana

Les TºC toquen sostre dilluns i dimarts, però clara baixada a mitjans de setmana a molts punts. Els xàfecs reapareixeran a diverses comarques els propers dies

El temps  d’aquest inici de setmana  està marcat clarament pel pic de calor  que vivim a Catalunya. Un ambient de ple estiu, tot i que sense extrems, que ens farà suar de valent. Màximes d’entre 32º i 37º a molts punts i xafogor  marcada a la costa.

No obstant, aquesta calorada  té les hores comptades. En aquest sentit, a partir de dimecres viurem una clara refrescada amb ambient d’estiu  força més moderat. Continuarà fent calor, però amb valors molt a ratlla per l’època i nits fresques  en conjunt.

Tot plegat amb un cel radiant a l’inici de la setmana  que s’anirà espatllant amb el pas dels dies. Dimarts ja reapareixeran alguns ruixats de tarda, però serà sobretot a mitjans de setmana  quan arribaran xàfecs  a diversos punts.

Dilluns 5 de juliol

El primer dia de la setmana, el dilluns 5 de juliol, serà radiant amb sol arreu. Tan sols hi haurà núvols baixos matinals a la costa de Tarragona i nuvolades inofensives a muntanya. La calor  serà més intensa amb màximes de 32º a 37º, més baixes al litoral amb xafogor  marcada.

Dimarts 6 de juliol

De cara al dimarts, 6 de juliol,  tindrem alguns canvis en el temps. Ens llevarem amb més núvols baixos a punts de la costa, prelitoral i nord-est. A més, creuaran núvols prims per tot arreu, tot i que el sol seguirà dominant en conjunt.

La gran novetat serà que a la tarda reapareixeran alguns xàfecs. Poden caure de forma local a punts del Pirineu, els Ports i, de forma més puntual, al prelitoral i Ponent. La calor  tocarà sostre a les comarques de Tarragona i màximes semblants amb xafogor  a la costa.

Dimecres 7 de juliol

Pel que fa al dimecres, 7 de juliol, el temps  estarà clarament més mogut. Serà un dia de cel força canviant i menys lluït amb xàfecs  que poden caure de forma dispersa a qualsevol punt de l’interior i prelitoral. Baixada clara de les temperatures, excepte a prop de la costa.

Dijous 8 de juliol

De cara al dijous, 8 de juliol,  tindrem una situació més típica de primavera. En aquest sentit, el sol dominarà amb vent  de mestral  al sud i tramuntana  a l’Empordà. Però quedaran nuvolades i xàfecs  al Pirineu i nord-est amb temperatures  que tocaran fons, nits  atípicament fresques.

Divendres 9 de juliol

El divendres, 9 de juliol,  ens llevarem amb força fresca arreu encara, inclús a la costa. No obstant, de dia ja pujaran els termòmetres, tot i que amb calor  encara a ratlla. Sol radiant sense xàfecs  de tarda amb els mapes  actuals.

Cap de setmana del 10 i 11 de juliol

Finalment, el cap de  setmana del 10 i 11 de juliol  serà de ple estiu. La calor  tornarà a ser intensa arreu sense extrems amb el sol com a clar protagonista. Pràcticament no hi haurà xàfecs  de tarda a punts de muntanya.