Imatge d'arxiu de la residència Les Vinyes de Falset

Augmenten a 103 els positius per coronavirus del brot de la residència Les Vinyes, a Falset

Són 86 usuaris i 17 treballadors, segons fonts del Departament de Salut | Es faran ecografies pulmonars a tots els residents

El brot de coronavirus declarat a la residència Les Vinyes de Falset registra, a hores d’ara, amb 103 positius confirmats per PCR, segons han confirmat fonts del Departament de Salut. Són, concretament, 86 usuaris i 17 treballadors i treballadores en una residència que, actualment, compta amb 118 places ocupades. Amb això, Salut ha explicat que, a partir de demà dimecres «es realitzaran ecografies pulmonars a tots els residents» i divendres, 9 d’octubre, es farà un nou cribratge a residents i treballadors «per tal de tenir noves dades de control del brot al centre».

El cas inicial, el 12 de setembre

Cal recordar que el cas inicial a la residència Les Vinyes es remunta al passat 12 de setembre, quan es va comunicar el positiu d’una treballadora amb simptomatologia derivada de la Covid-19. Posteriorment, els dies 16 i 18 de setembre, es va dur a terme el primer cribratge, tant a residents com a treballadors, amb el qual es van detectar fins a 16 contagis —11 residents i 5 treballadors. El 29 de setembre, es van diagnosticar 2 casos més en residents i Salut va decidir fer un nou cribratge, el passat 1 d’octubre.

Un èxitus amb sospita de PCR

Ara mateix hi ha 103 casos positius per PCR, 86 residents i 17 treballadors, i un èxitus amb sospita de PCR, segons informa Salut.