L'ACA gastarà 80.000 euros en millorar la seguretat del pantà de Siurana.

L'ACA dedica 80.000 euros a evitar despreniments a la presa de Siurana

Es preveuen mesures com la retirada de roques caigudes a les cunetes de la carretera d’accés, el condicionament del camí perimetral del marge esquerre i l’accés a l’embarcador

L'Agència Catalana de l'Aigua ha anunciat aquest divendres,  dia 2 d'agost, la licitació d'un contracte per evitar despreniments de roques a l'entorn de la presa de Siurana.  Amb un pressupost de licitació de poc més de  80.000 euros, el termini per a presentar els projectes romandrà obert fins al 10 de setembre. La intenció de l'ACA, així com amb les actuacions de l'any passat, és garantir la seguretat dels treballadors de la presa i dels visitants que freqüenten el seu entorn, que en els darrers anys ha patit un cert desgast i falta de manteniment  que se suma al greu problema del transvasament d'aigua al Pantà de Riudecanyes.

Diverses actuacions xifrades en 80.000 euros per millorar la seguretat a la presa

És per això, per millorar la seguretat a l'embassament, que es preveuen diverses actuacions. Per una banda, es considera prioritària la retirada de les roques caigudes a les cunetes de la carretera d'accés a la presa, així com el condicionament del camí perimetral que rodeja l'embassament en un tram de dos quilòmetres i el camí que dóna accés a l'embarcador. A més, està previst adequar les cunetes transitables dels camins d'accés a peu a la presa, enllaçar la carretera amb el camí del marge esquerre que baixa a peu de presa i millorar la protecció de seguretat pel pont d'inici de la carretera d'accés a la presa.

La barrera col·locada l'any passat al costat del camí perimetral del pantà de Siurana. | Cedida

 

Un cop el contracte estigui adjudicat i signat, l'empresa adjudicatària disposarà d'un període de quatre mesos per tal de dur a terme uns treballs que s'espera que millorin l'estat de conservació d'un embassament mancat d'aigua, amb un preocupant cabal d'aigua que es troba per sota de la mitjana i que està immers en una llarga problemàtica amb l'ACA i la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes pel transvasament d'aigua del Riu Siurana cap al Pantà de Riudecanyes.