Els alcaldes del Priorat demanen a la gent amb arrels a la comarca que no vagin als pobles per Setmana Santa

«Encara que sigui amb la millor voluntat, podeu ser vosaltres els que compliqueu la situació», diuen en un vídeo

Els alcaldes i el president del Consell Comarcal del Priorat demanen a la gent amb arrels i familiars a la comarca que no vagin als pobles durant la Setmana Santa, per tal de contenir el coronavirus. A través d'un vídeo posen de manifest que és una comarca envellida en la qual, si el virus s'escampa, hi ha pocs recursos sanitaris.

També destaquen que, fins ara, hi ha pocs casos i la situació està sota control, i posen de manifest la coordinació entre municipis i la cooperació veïnal per atendre tothom. «Encara que sigui amb la millor voluntat, podeu ser vosaltres els que compliqueu la situació», apunta Ferran Masip, alcalde del Masroig.

«Sabem que la majoria no sou turistes inconscients, sinó prioratins i prioratines que viviu fora del poble o que teniu aquí les vostres arrels» i familiars, comenta Sergi Méndez, batlle d'Ulldemolins. «Ara no vingueu, us ho demanem si us plau», continua Lourdes Aluja, alcaldessa de Pradell de la Teixeta. «I quan tot això hagi acabat fotrem una festa de collons», indica l'alcalde de Marçà, Josep Maria Piqué. El vídeo, d'uns dos minuts de durada, s'està fent córrer per Whatsapp i altres xarxes socials.