Pla mitjà d'una noia, amb una copa a la mà, escoltant les explicacions del responsable d'un celler de la Fira del Vi de Falset de l'any 2019

Arrenca la Fira del Vi de Falset amb la participació d'una setantena de cellers

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, inaugurarà l'esdeveniment aquest dissabte al matí

Aquest divendres a la tarda arrenca una nova edició de la Fira del Vi de Falset, que comptarà amb la participació d'una setantena de cellers de les DOQ Priorat i DO Montsant. El certamen, que recupera el seu format habitual després de dos anys a causa de la pandèmia, s'allargarà fins diumenge al vespre al recinte firal de Falset.

Cal destacar que als tres dies de Fira a la capital del Priorat, cal sumar la seixantena d'activitats que es faran durant tot el mes de maig amb la Fira als cellers. En aquest sentit, es dona continuïtat a una iniciativa que es va impulsar l'any passat i que permetrà fer degustacions i tastos de vins en diversos punts de la comarca.

Pere Aragonès inaugura la Fira del Vi de Falset aquest dissabte

L'obertura de la Fira del Vi de Falset tindrà lloc aquesta tarda, tot i que la inauguració arribarà dissabte al matí, en un acte que comptarà amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès. El president català estarà acompanyat, entre altres autoritats, per la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i l'alcalde de Falset, Carlos Brull.

Els packs de degustació, que per 18 euros inclouen una copa, sis tiquets i un barret, es poden comprar a través de la web de la Fira del Vi del Falset. Aixñi mateix, també es pot consultar el programa del certamen, que inclou tastos de vins i maridatges, així com mostres de cultura popular i música en directe.

Beques Fira del Vi pels alumnes de l'Escola d'Enologia Jaume Ciurana

D'altra banda, l'Ajuntament de Falset ha anunciat la creació de les beques Fira del Vi, amb l'objectiu d'atorgar ajuts a alumnes que cursin els seus estudis a l'Escola d'Enologia Jaume Ciurana. En aquesta primera ocasió, les beques tindran el suport del celler Álvaro Palacios. El celler de Gratallops destinarà la recaptació de les visites exclusives que rebi aquest cap de setmana, dissabte 30 d'abril i diumenge 1 de maig, a aquestes beques.

Les beques Fira del Vi que es lliuraran en un acte durant el mes de juny, seran inicialment tres. La primera es destinarà a cobrir la matriculació d'un estudiant al primer curs del Grau Superior de Vitivinicultura. La segona es destinarà a un alumne que finalitzi el Grau Mitjà d'Olis i Vins i vulgui prosseguir la seva formació amb el Grau Superior de Vitivinicultura.

Finalment, la tercera beca concedirà dos ajuts a alumnes que hagin cursat el primer curs del Grau Mitjà d'Olis i Vins i iniciïn el segon curs del mateix grau.