Un càmping d'autocaravanes

El càmping d'autocaravanes que està a punt d'instal·lar-se a un poble del Priorat

Un particular invertirà 180.000 euros en el projecte, que obrirà amb una cinquantena de parcel·les

Un càmping d'autocaravanes serà una realitat ben aviat a Cornudella de Montsant. Un espai que ajudarà a regular l'afluència d'aquest tipus de vehicles i mitigar les molèsties vinculades al seu turisme.

La Comissió Territorial d'Urbanisme ha aprovat el Pla de Desenvolupament Urbanístic d'aquest projecte, que fa vuit anys que s'està gestant. A més, implica una inversió de 180.000 euros per part d'un particular.

La previsió del projecte 'Àrea Caravàning Siurana' és obrir el primer equipament d'aquestes característiques al poble amb una cinquantena de parcel·les a partir de la primavera vinent.

Una iniciativa privada molt ben valorada pel govern local. És una solució a la problemàtica d'ocupació i incivisme lligada a la manca d'una normativa vinculada a les autocaravanes.

Al poble del Priorat, actualment, no hi ha cap ordenança vigent que reguli la presència d'autocaravanes al terme municipal. L'alcalde Salvador Salvadó assegura que aquest càmping permetrà posar fi a episodis problemàtics relacionats amb l'aparcament i abocament de deixalles en llocs no habilitats.

Tot i que no està previst cap ple a curt termini per tractar aquesta qüestió, des del consistori han assenyalat el seu interès a redactar unes ordenances que regularitzin l'activitat i beneficiïn tant al turisme del poble com a l'empresa.

Més de 5.000 metres quadrats de solar

El solar on s'ubicarà el càmping està situat ben a prop de Cornudella de Montsant. En concret, al polígon industrial 6, a menys d'un quilòmetre del nucli urbà.

Es tracta d'una superfície de 5.113 metres quadrats que es dividirà en una cinquantena de parcel·les de 45 metres quadrats on pernoctar. Segons el promotor del negoci, Josep Maria Castan, s'ha fet una aposta per la qualitat per sobre de la massificació de caravanes.

La previsió és iniciar les obres en els pròxims mesos i, així, estar a ple rendiment la pròxima primavera. «Ha estat un procés molt lent», ha reconegut l'impulsor del projecte. Atribueix gran part dels retards a la burocràcia.

El projecte es va començar a gestar el 2013 entre quatre socis i finalment n'ha estat solament un qui l'ha seguit endavant. La voluntat de Castan és convertir aquesta iniciativa en una opció complementària a la seva feina principal i gestionar aquest negoci juntament amb la seva parella.

Una inversió dividida en l'obra i els tràmits burocràtics

Per executar el projecte i que aquest sigui una realitat a Cornudella de Montsant, segons els càlculs del promotor, caldran 180.00 euros. Un capital que la majoria es destinarà a la construcció d'un edifici, on s'ubicaran els serveis bàsics. També serviran per plantar arbres a la zona verda i adquirir mobiliari.

Entre 35.000 i 40.000 euros es reservaran per les despeses vinculades als tràmits administratius pendents. Tot plegat, segons Castan, s'assumirà a través de fons propis i en la mesura del possible, serà el propi promotor qui faci les obres pertinents per rebaixar costos.