Imatge de diverses persones durant una de les jornades de la Fira del Vi de Falset

La Fira del Vi de Falset bat tots els rècords: prop de 42.000 degustacions

L'activitat vinculada al vi no s'atura i des d'aquest dilluns es pot gaudir de la Fira als cellers de la comarca del Priorat

Edició de rècord de la Fira del Vi de Falset, celebrada durant aquest cap de setmana, en què s'han servit prop de 42.000 degustacions de vi (7.000 tiquets de sis tastos). Segons ha explicat l'organització, enguany s'han superat «tots els rècords d’assistència», superant les xifres de l'edició de l'any 2017, quan es va arribar a 37.000 degustacions.

L'edició d'aquest 2022 també ha estat un èxit absolut de visitants, tant als actes que s'han fet a Falset com en altres pobles de la comarca del Priorat. En aquest sentit, els organitzadors calculen que més de 30.000 persones han participat en alguns actes de la Fira del Vi durant el cap de setmana.

Pel que fa als cellers, una setantena de la DOQ Priorat i de la DO Montsant han pres part en l'esdeveniment. 

«Tothom tenia moltes ganes de tornar a la Fira del Vi de Falset»

L'alcalde de Falset i president de la comissió organitzadora, Carles Brull, ha explicat que «és evident que tothom tenia moltes ganes de tornar a la Fira del Vi de Falset i tenim la impressió que hi ha gent que ha aprofitat per tornar a trobar-se a Falset i celebrar el retrobament després d’aquests anys de pandèmia».

En la seva valoració, el batlle de la capital del Priorat ha destacat que el perfil del visitant «és un públic a qui interessa el món del vi i té un nivell de coneixement alt, i també tenim un públic molt jove, al voltant de la trentena, que ve a la Fira amb ganes de saber més coses del món del vi, la terra, les varietats i els cellers».

Els tastos organitzats durant el cap de setmana han esgotat els tiquets a Falset, Porrera, Gratallops, Masroig, Torroja i Bellmunt del Priorat, amb entre 300 i un miler d'assistents. Així mateix, gairebé un miler de persones han participat en la quinzena de tastos gratuïts per a 'winelovers' que s'han fet al recinte firal de Falset.

Comença la Fira als cellers

La Fira del Vi de Falset, però, no ha acabat, ja que des d'avui —i fins a final d'aquest mes de maig— es pot gaudir de la Fira als cellers, una iniciativa que va començar l'any passat i que s'ha mantingut enguany. En ella, hi prenen part diversos cellers de la comarca del Priorat, pertanyents a la DOQ Priorat i DO Montsant, que ofereixen degustacions.

Amb aquesta iniciativa, es converteix la comarca del Priorat en un «recinte firal» durant tot el mes de maig, amb els cellers de les denominacions d'origen fent d'estands. Les reserves per a participar en aquests tastos, limitats a 12 persones, es poden fer a través del següent enllaç.

Carles Brull ha explicat que «la proposta de Fira al llarg de tot el mes de maig permet als visitants transcendir la visita d'un dia i organitzar estades d’un cap de setmana o de més dies amb la idea de conèixer millor la comarca i les seves propostes enoturístiques».