Imatge d'una ampolla de vi omplint una copa

La Fira del Vi de Falset recupera el seu format en la seva edició més ambiciosa

El certamen arriba a la seva 27a edició amb dues fires en una, ja que es mantenen els tastos en els cellers de la comarca

La Fira del Vi de Falset torna enguany a la presencialitat i celebrarà la 27a edició recuperant el seu format prepandèmia. Més de 60 cellers de les DOQ Priorat i DO Montsant estaran presents en l'esdeveniment, que omplirà el recinte firal d'Euterpe de la capital de la comarca del Priorat entre el 29 d'abril i l'1 de maig. L'obertura oficial es farà divendres 29 d'abril a les 18 hores, mentre que dissabte i diumenge obrirà d'11 a 21 hores.

L'espai estarà adaptat a les recomanacions contra la Covid-19, amb recorreguts per als visitants i mesures per tal de mantenir la distància de seguretat. A través de la web de la Fira del Vi de Falset ja es pot comprar el Pack degustació anticipadament, que per 18 euros ofereix una copa, sis tiquets i un barret. Aquesta, al compra anticipada, és una de les novetats d'aquest 2022.

L'edició d'enguany de la Fira del Vi, segons ha explicat l'organització, creix en «dies, territorialitat i ambició». En aquest sentit, a banda de tota l'activitat que hi haurà al recinte firal, el programa també inclou actes en altres municipis del territori i la comarca.

L'alcalde de Falset i president de la comissió organitzadora, Carlos Brull, ha assenyalat que «és evident que la Fira del Vi atrau a un públic cada cop més especialitzat, amb la qual cosa es busca que aquests visitants se sentin ben tractats i repeteixin any rere any».

Els cellers de la comarca obren les portes durant tot el mes de maig

Durant tot el mes de maig, els cellers que participen en la cita obriran les portes, oferint, oferint visites i tastos als amants del vi. D'aquesta manera, entre el 2 i el 31 de maig, es repetirà la iniciativa que convertirà tota la comarca en un gran estand. En aquest sentit, hi prenen part més d'una trentena de cellers de 14 pobles.

Aquells interessats poden consultar els cellers que participen en la iniciativa, així com fer la reserva de les visites i els tastos, en el següent enllaç. Les degustacions tenen un aforament limitat a 12 persones. En aquest sentit, segons els organitzadors, l'any passat es van fer prop de 2.500 reserves de tastos.

En aquest sentit, l'alcalde de Falset, Carlos Brull, ha manifestat que «la proposta de Fira al llarg de tot el mes de maig permet als visitants transcendir la visita d’un dia i organitzar estades d’un cap de setmana o de més dies amb la idea de conèixer millor la comarca i les seves propostes enoturístiques».