Imatge d'un tast de vins en un dels cellers de la comarca del Priorat

La Fira del Vi de Falset tanca la seva 27a edició: el retorn ha estat un èxit

Durant el mes de maig, s'han generat gairebé 600 visites a cellers de la DO Montsant i la DOQ Priorat

La Fira del Vi de Falset posa punt final a la seva 27a edició aquest dimarts, després de facilitar gairebé 600 visites a cellers de la DO Montsant i la DOQ Priorat durant tot el mes de maig. La fira culmina així una edició en què s'ha recuperat la presencialitat en el format habitual previ a la pandèmia, sumant alhora la fórmula iniciada el 2021, amb tastos en cellers a través de reserves telemàtiques.

Els organitzadors s'han mostrat molt satisfets per les xifres assolides enguany, amb el rècord històric de degustacions de vi servides a Falset el primer cap de setmana de maig, així com amb la setantena de cellers implicats en la cita i les gairebé 600 reserves formalitzades a cellers durant el mes de maig.

«Hem sabut connectar amb un públic cada cop més interessat en el món del vi»

L'alcalde de Falset i president de la comissió organitzadora, Carlos Brull, ha assenyalat que «la Fira del Vi de Falset va néixer amb vocació de servir a tota la comarca i al sector del vi, i crec que 27 anys després el certamen continua sent útil perquè ens hem sabut adaptar als temps, no hem perdut la vocació de sumar».

Així mateix, Brull ha afegit que «hem sabut connectar amb un públic cada cop més interessat en el món del vi i amb més ganes de descobrir la terra d’on surten els vins que els agraden». Pel que fa al públic que s’ha desplaçat als cellers del Priorat, al voltant d’un 50% són de les comarques de Barcelona i, majoritàriament, de Barcelona ciutat. Tarragona i Reus són altres ciutats amb un important pes entre els visitants.

Pel que fa a la resta, la distribució dels públics queda molt repartida arreu de totes les comarques de Catalunya. Pel que fa al perfil del visitant, l’enquesta que han respost els cellers participants en el certamen indica que un 50% dels visitants tenen un coneixement del vi «alt», mentre que un 25% són de nivell «mig». 

La comarca es converteix en un gran aparador vitivinícola durant tot el mes de maig

Durant tot el mes de maig, la Fira als cellers ha permès que la comarca s’hagi tornat a convertir en un gran aparador vitivinícola, donant continuïtat a la fórmula dissenyada durant la pandèmia amb l’objectiu que la Fira del Vi de Falset no s’aturés i seguís sent útil als cellers, malgrat els diversos confinaments que es van produir

En aquest sentit, Carlos Brull ha comentat que «la proposta de Fira al llarg de tot el mes de maig permet als visitants transcendir la visita d'un dia i organitzar estades d’un cap de setmana o de més dies amb la idea de conèixer millor la comarca i les seves propostes enoturístiques».