Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del Parc Natural de la Serra del Montsant

Estudien ampliar la zona de protecció del cel nocturn a l'entorn del Parc Natural de la Serra de Montsant

Els nivells de qualitat més alts es registren al Parc Natural de l'Alt Pirineu

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha explicat aquest dimecres que està treballant en l'ampliació de l'àrea de protecció del cel nocturn a l'entorn del Parc Natural de la Serra de Montsant i del Montsec. En un comunicat han informat que els nivells més alts de qualitat en les mesures de 2020 s'han trobat al Parc Natural de l'Alt Pirineu.

[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]

Els espais naturals protegits orientals d'Albera, Cap de Creus, Aiguamolls de l'Empordà i del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter, tots ells a la demarcació de Girona, estan afectats  per les zones urbanes i turístiques de la costa, per la qual cosa, encara que es puguin trobar alguns valors considerats molt bons, «només es localitzen en les zones protegides per barreres orogràfiques», com les més nord-occidentals de L'Albera i les que s'endinsen al mar com el Cap de Creus.

Al Parc Natural del Massís del Montseny no s'ha mesurat cap punt amb un valor representatiu de molt bona qualitat a causa de la influència, a molts quilòmetres de distància, de l'àrea metropolitana de Barcelona i la franja costanera i els nuclis del Vallès. A la zona del Montsec, es conserva i milloren les condicions avaluades, amb àmplies zones de qualitat excel·lent, segons les mesures dels últims anys.

Territori  ha instal·lat sensors  de mesura a municipis de Sabadell, Espot i Soriguera per incrementar l'abast de la futura xarxa d'observació de la contaminació lumínica a Catalunya, que es posarà en funcionament al llarg d'aquest 2021.