El padrí d’aquesta l’edició era Marc Ribas, conegut per les seves aparicions als programes ‘Cuines’ i ‘Joc de Cartes’ de TV3.

El Celler Masroig celebra amb gran èxit la 10a edició de la Festa del Vi Novell

Més de 1.000 persones han assistit a la Festa del Vi Novell del Celler Masroig on el padrí d’aquesta l’edició era Marc Ribas, conegut per les seves aparicions als programes ‘Cuines’ i ‘Joc de Cartes’ de TV3

Deu anys després de celebrar la primera Festa del Vi Novell, aquesta ja és una tradició consolidada en el sector vinícola i que constitueix un homenatge a la cultura i la tradició. Una jornada clau de la DO Montsant, vinculada a la dita "A cada porc li arriba el seu Sant Martí".

  

  

Enguany la festa  ha tingut lloc aquest dissabte 16 de novembre, i ha sigut d'allò més especial.  Ha començat a les 19 h amb l'agermanament entre el Celler Masroig i els set cellers de Santa Maria del Camí de Mallorca. Els cellers participants han estat Ramanyà, Celler Sebastià Pastor, Celler Son Crespí, Bodegues Macià Batle, Celler Jaume de Puntiró, Angel Bodegas i 7103 Petit Celler. Acte seguit, s'han habilitat dues barres per poder fer els tastos dels vins protagonistes d'aquesta jornada.

  

  

A continuació, s'ha homenatjat a alguns padrins d'anyades anteriors que no han pogut faltar a una cita tan especial com: Xavier Graset, Toni Falgueras i Joan Reig han estat els padrins que han format part d'aquest acte i han rebut un detall per part del celler: una ampolla màgnum personalitzada i una ampolla del vi novell d'enguany.  En especial s'ha destacat la implicació de Toni Falgueras,  qui va ser el primer padrí i impulsor d'aquesta tradició.

Més de 1.000 persones han assistit a la Festa del Vi Novell del Celler Masroig
Més de 1.000 persones han assistit a la Festa del Vi Novell del Celler Masroig | Cedida

  

Un cop finalitzat l'homenatge,  ha pujat a l'escenari el padrí de l'edició, Marc Ribas, famós i conegut per les seves aparicions als programes 'Cuines' i 'Joc de Cartes' de TV3. Ribas ha volgut arrencar el seu pregó donant l'enhorabona al celler per aquests 10 anys i destacant la importància de potenciar aquests tipus d'actes. "El vi és viu, el vi és territori. Llarga vida al vi novell", ha conclòs.

  

  

Un cop finalitzat el pregó,  s'ha donat pas a un dels moments més esperats de la festa i és quan el padrí ha d'espinjolar la bóta del Vi Novell. És una tradició que s'ha realitzat des de fa generacions i que avui dia encara es manté viva.  La bóta ha permès omplir més de 3.000 copes de vi, que s'han pogut acompanyar amb tapes, pinxos i embotits de la Carnisseria Nogales. El vi novell d'enguany és un cupatge amb varietats de carinyena i garnatxa que pot acompanyar qualsevol àpat relacionat amb el porc.

  

  

La celebració ha seguit amb el concert de Strombers,  la banda de Cardona que combina diferents estils musicals i que és un referent de les Festes Majors d'arreu de Catalunya. El grup ha posat punt final a una vetllada molt emotiva i especial, animat l'ambient amb els seus últims èxits.

La nova imatge del Vi Novell en el seu 10è Aniversari és una etiqueta de 'rasca i guanya' molt original
La nova imatge del Vi Novell en el seu 10è Aniversari és una etiqueta de 'rasca i guanya' molt original | Cedida

 

La nova imatge del Vi Novell 2019 fa referència al 10è aniversari d’una manera molt original

Any rere any, durant aquesta festa es desvela la nova imatge que el Celler Mas Roig dedica al que serà el vi més jove de l’any. Aquest any s’esperava amb gran expectació quina seria la 10a imatge, a diferència d’altres edicions, no gira al voltant del porc exclusivament sinó que és un homenatge als vins novells de les anyades anteriors. En aquest sentit, la imatge d’enguany és un recull de la dècada i està composta per les nou imatges anteriors.

Amb una etiqueta totalment original i creativa el Vi Novell 2019 es presenta com un “rasca i guanya”  en el qual cada ampolla és diferent. En aquest sentit, es poden descobrir totes les etiquetes de les anyades anteriors rascant les ampolles de manera aleatòria. A més de poder descobrir les 9 etiquetes anteriors, a les ampolles s’amaga també una etiqueta sorpresa que conté un premi de cara al pròxim any. El Celler Masroig vol commemorar així el seu 10è Aniversari, potenciant el seu vi novell i fent que la gent conegui les històries que s’amaguen darrere el treball d’aquests anys.