Pla mitjà del conseller de Treball, Chakir El Homrani, durant la visita que ha fet a la futura Llar Residència Montsant de Falset

Joventut estudiarà l'any vinent la possibilitat d'obrir un alberg a Falset, el primer del Priorat

El conseller El Homrani ha visitat avui la futura Llar Residència Montsant, que està previst que s'inauguri en les pròximes setmanes

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha afirmat aquest divendres que no es pot començar el curs escolar el 14 de setembre sense una solució per a les famílies dels infants que són contactes de positius i que hauran de fer quarantena. Des de Falset (Priorat), el conseller ha valorat negativament que l'Estat tan sols contempli subsidis per a les famílies amb infants positius de Covid-19. Alhora ha posat el focus en les famílies monoparentals: «Demanem que es redueixin el 100% de la jornada durant catorze dies? És la meitat del salari, no podran fer front als pagaments», ha dit. Amb tot, ha considerat «indispensable que l'Estat es faci responsable de les seves obligacions», i doni solucions als col·lectius vulnerables.

En la seva visita a Falset, El Homrani ha explicat que conjuntament amb el consistori estan analitzant la viabilitat de fer un alberg de joventut. «El 2021 farem l'estudi de viabilitat i, si tira endavant, tancaríem amb l'Ajuntament el calendari d'execució», ha concretat. La voluntat del conseller és «impulsar un turisme familiar i juvenil amb caràcter social» a la comarca.

El conseller s'ha reunit amb membres de l'equip de govern municipal, amb els quals ha conversat sobre «treballar conjuntament en l'àmbit de les prioritats en l'àmbit del treball i els afers socials», ha explicat. Posteriorment, ha visitat la Cooperativa de Falset-Marçà i ha conversat amb els seus responsables i, finalment, ha comprovat l'estat de les obres de la Llar Residència Montsant, per a persones amb discapacitats, que està previst que s'inauguri en les properes setmanes.