Porrera

Porrera recorda aquest mes de juliol el bicentenari de la crema i saqueig del municipi

S'han programat diversos actes culturals per commemorar l'episodi

El municipi de Porrera, a la comarca del Priorat, commemorarà durant aquest juliol els 200 anys de la crema i saqueig del poble a mans dels escamots reialistes durant el trienni liberal (1820-1823). El programa comptarà amb un seguit d'actes organitzats per l'Ajuntament que il·lustraran un dels episodis que ha marcat la història col·lectiva del municipi.

Cal recordar que al segle XIX, Porrera va ser un poble liberal —partidari de la Constitució de 1812— i això va fer que el 1822 els escamots reialistes ataquessin el poble, un fet que el va convertir en un símbol per la lluita de la llibertat

El programa d'actes

Els actes commemoratius començaran el 9 de juliol amb una xerrada titulada 'El trienni liberal i la crema de Porrera'. Posteriorment, divendres 15 se celebrarà un concert titulat 'Porrera crema 1822-2022' a càrrec d'un quartet integrat per David Fernández, Feliu Ventura, Borja Penalba i Mireia Vives.

Finalment, el dia 16 hi haurà dos actes. Primer una xerrada sobre Josep Robrenyo i l'obra de teatre 'Lliure Poble de Porrera' a càrrec d'Albert Mestre; i també una lectura dramatitzada a càrrec d'actors del grup de teatre El Trole de Reus batejada com a 'Lliure poble de Porrera, Numància de Catalunya'.