Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Una quinzena de joves de diferents països participen en el Connecta't al Montsant

Els participants han treballat dos àmbits: l'habilitació del pati de l'escola de Cornudella de Montsant i la recuperació de camins i construcció de pedra seca al Parc Natural del Montsant

Els participants del Connecta't al Montsant amb el delegat del Govern, Òscar Peris
Els participants del Connecta't al Montsant amb el delegat del Govern, Òscar Peris | Generelitat de Catalunya

 

Aquest divendres, 24 d'agost,  finalitza el camp de treball internacional Connecta't al Montsant. En aquest projecte hi han participat durant dues setmanes, una quinzena de joves d'arreu del món a Cornudella del Montsant, on han treballat en dos àmbits. Tanmateix, aquest passat dijous, 23 d'agost, el delegat del govern a Tarragona, Òscar Peris, va visitar el camp de treball i, acompanyat de la coordinadora de Joventut, Carmina Blay, el director dels serveis territorials d'Ensenyament, Jean Marc Segarra, i l'alcalde de Cornudella del Montsant, Salvador Salvadó, han fet entrega d'un diploma de participació en el projecte que s'ha realitzat al Priorat.

Joves d'entre 18 i 29 anys participen en el Connecta't al Montsant

Durant dues setmanes, joves d'entre 18 i 29 anys han participat en aquest camp de treball del Priorat. En aquest sentit, els joves han treballat en dos àmbits, concretament, en  l'habilitació del pati de l'escola de Cornudella de Montsant i la recuperació de camins i construcció de pedra seca al Parc Natural del Montsant.

Pel que fa al projecte del pati de l'escola, la iniciativa pretén vincular el centre educatiu amb el Parc Natural «convidant la natura dins el pati». Es vol transformar la superfície llisa del pati, en un espai natural, el qual pugui comptar amb desnivells, forats, vegetació autòctona i insectes. De moment, el sorral que hi havia, s'ha transformat en un espai rodó, a més de crear estructures de desnivell en material reciclat. «L'objectiu és donar vida al pati i convertir-lo, també, en una aula d'aprenentatge per estudiar Medi Ambient en un espai real», explica la directora del camp de treball, Anouchka Tournier.

D'altra banda, els joves també han fet intervencions dins del Parc Natural del Montsant. Els participants han après a treballar la pedra seca i, així, han construït marges i reconstruït un antic forn de cal que hi ha al Monestir de Sant Blai. El Parc Natural del Montsant és el primer que té com a patrimoni immaterial l'art de saber treballar la pedra, a més del biològic, paisatgístic o arquitectònic. Per això, té molta importància aquest camp de treball, el qual ha permès mantenir viu aquest patrimoni immaterial i, de retruc, recuperar espais malmesos.

Així doncs, a més de realitzar aquests dos projectes, els joves participants, els quals provenen de França, Polònia, Rússia, Turquia, Mèxic, Japó, la República Txeca, Itàlia i Catalunya, també han aprofitat per conèixer de primera mà les tradicions i la cultura catalana, ja que han participat durant la Festa Major del municipi del Priorat, amb la colla castellera dels Brivalls de Cornudella i en el correfoc dels diables.

S'organitzen onze camps de treball aquest estiu al Camp de Tarragona

Durant aquest estiu, 237 joves han participat en els onze camps de treball  que ha organitzat la Direcció General de Joventut al Camp de Tarragona. En total, han invertit 92.000 euros en projectes impulsats a través de diferents associacions d'educació en el lleure, entitats i fundacions sense ànim de lucre, a més de comptar amb la complicitat dels ajuntaments. 

Aquests camps de treball han estat destinats a joves catalans d'entre 14 i 29 anys, tot i que també s'ha comptat amb la participació de joves d'altres països, com en el de la Riera de la Boella: història i Natura, realitzat a la Canonja, el Camp de Treball de Gaià, a Altafulla, o el Connecta't al Montsant, a Cornudella.

Els vuit restants s'han destinat a joves catalans i s'han fet a Solivella, Tarragona, Mont-ral, Vilaplana, Torredembarra, Reus, a la Conca de Barberà i també a Altafulla.