Imatge del pantà de Siurana

Segueix la recerca del jove desaparegut a Siurana: S'hi afegeixen submarinistes i un gos

Al noi el van veure nedar prop d'una illeta divendres a la tarda

Els Bombers de la Generalitat han incorporat aquest diumenge al matí un gos de rastreig a la recerca del jove de 29 anys desaparegut. Els fets van tenir lloc divendres a la tarda quan nedava al pantà de Siurana, a Cornudella de Montsant (Priorat).

A la recerca hi ha nou dotacions terrestres i aquàtiques dels Bombers de la Generalitat, amb dues barques i submarinistes. També s'hi han afegit dos submarinistes dels Bombers de Barcelona per col·laborar en les tasques de recerca.

Busquen a l'entorn d'una illeta que hi ha al pantà

En el primer avís, rebut aquest divendres, un testimoni informava que la persona hauria entrat al pantà a buscar una pilota però després ningú no l’havia vist sortir de l’aigua. Immediatament es van activar l’helicòpter i 13 dotacions terrestres dels Bombers. Entre elles hi havia submarinistes i efectius de muntanya del Grup d’Actuacions Especials, dues embarcacions, el Grup Operatiu de Suport i la Unitat de Comandament.

La recerca es va fer per terra, aire i aigua al voltant de tota la zona marcada pels testimonis: una illeta enmig del pantà. Així, es va fer una recerca circular al voltant d’aquesta illeta, que va ser el darrer punt d’albirament. Els subaquàtics dels GRAE van fer immersions, a 21 metres de fondària, amb el suport dels efectius de la Unitat Subaquàtica dels Mossos d’Esquadra.

A més, també es va fer recerca extensiva amb sonda des de les embarcacions. Els efectius terrestres van realitzar una recerca intensiva a peu per les vores del pantà mentre l’helicòpter efectuava la recerca aèria per superfície.