Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Més de 2.300 joves participen en les activitats d'estiu als instituts reusencs

El programa Espais de Participació i Informació Jove (EPI) vol acostar-se als joves i a la seva realitat per a detectar les seves necessitats i interessos

L'EPI Jove ha comptat amb la participació de més de 2.300 joves.
L'EPI Jove ha comptat amb la participació de més de 2.300 joves. | Cedida

 

Un total de 2.377 adolescents i joves d'una dotzena d'instituts i centres de Reus han participat en el programa Espais de Participació i Informació Jove (EPI Jove) durant aquest curs 2017/2018. El programa, impulsat per la regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència a través del Casal de Joves,  té com a objectiu apropar-se als joves i a les seves necessitats, així com als seus interessos i demandes, per convertir-les en projectes comuns. 

Un programa per facilitar la cohesió social i la relació alumnes-centre

L’EPI Jove és un programa que vol potenciar l'apropament dels joves de diferents instituts i realitats socials per facilitar la cohesió social. Per altra banda, també vol potenciar  l’apropament entre els centres d’ensenyament i els espais juvenils  del municipi mitjançant la coordinació d’activitats conjuntes i complementàries.

  

A través de l'EPI Jove es crea un grup de corresponsals, que són alumnes de tots els instituts que es reuneixen mensualment per treballar en les campanyes de sensibilització, la difusió de les activitats i la preparació de les activitats. Aquest any els corresponsals han estat 25 nois i noies, dos per cada centre, que han pres la responsabilitat d'exercir com a referents dels EPI Jove als seus centres.

Els temes treballats són escollits pels mateixos participants del programa

Durant aquest curs, finalitzat el mes de juny, s'ha treballat en dos àmbits escollits pels mateixos participants. Per una banda, l'addicció als mòbils entre adolescents, i per l'altra,  la prevenció del consum d'alcohol entre el jovent, una campanya que s'ha realitzat en col·laboració amb la regidoria de Salut Pública.

Els dotze instituts on s'ha desenvolupat el programa són el Domènech i Montaner, el Gabriel Ferrater, el Josep Tapiró, el Gaudí, el Salvador Vilaseca, el Baix Camp, el Roseta Mauri, l'Institut d'Horticultura i Jardineria, el Col·legi Mare Molas, l'Escola Puigcerver, el Col·legi Maria Cortina i el Col·legi Mare Molas.