Sant Pere 2019

Els 5 imprescindibles de la Festa Major de Sant Pere 2021!

Concerts, Seguici i els principals actes tornen al programa d’enguany

Reus es prepara per viure la segona Festa Major de Sant Pere en pandèmia.

Sense deixar de ser un dels dies més importants de l'any per a la capital del Baix Camp, la festivitat recupera l'essència d'edicions anteriors. Tot i que no es podrà celebrar en el seu màxim esplendor.

Daniel Recasens, regidor de Cultura, ha destacat que «ens trobem amb una Festa Major amb un format més proper, recuperant el carrer i adaptant-se a les restriccions de la normativa actual atesa la situació de pandèmia».

Tot i que enguany tampoc es podran recuperar les tronades, Reus agafarà amb ganes el retorn de Sant Pere 2021: Concerts, el Seguici i altres actes principals tornaran al programa.

Per aquest motiu, des de TarragonaDigital.com, et portem els 5 actes imprescindibles que enguany no et pots perdre. Agafa l’agenda i apunta-t'ho!

Els 5 imprescindibles de la Festa Major de Sant Pere 2021

La prioral de Sant Pere de Reus per la Festa Major de Sant Pere
El programa d'actes de Sant Pere inclou activitats de tots els estils i per a totes les edats | Laia Solanellas

DIMECRES 23 - EL FOC DE SANT JOAN

21.30 i 23.00 hores, a la PLAÇA D’ANTON BORRELL

Actuació de foc de la nit de Sant Joan.

Amb la participació dels Bous i la Vedella de Foc, el Ball de Diables, el Ball de Diables Infantil, el Drac, el Drac petit, la Cabra, la Cabra petita i la Víbria. 

Imprescindible entrada prèvia gratuïta.

DIVENDRES 25 - CANÓ DE LES FESTES

19.00 h i 21.00 hores, a LA PALMA

El Canó de les Festes, amb les seves canonades, obrirà la ronda de balls amb parlaments del Ball Pastorets i del Ball de Gitanes. 

Imprescindible entrada prèvia gratuïta.

DIVENDRES 25 - CONCERT: ELS PETS

21.30 hores, al PARC DE LA FESTA

Concert amb Els Pets i la gira 20/21.

La banda de Constantí portarà dalt de l’escenari una vintena d’èxits dels seus 35 anys de carrera musical, de forma cronològica inversa, dels més recents als més antics. 

Preu: 5 €

DILLUNS 28 - PASSADA DE GRUPS FESTIUS

18.30 hores, al CARRER DE LA FESTA (PARC DE LA FESTA)

Primera passada de grups festius de la ciutat. 

Amb el Ball de Diables, la Víbria, el Drac, el Basilisc, el Lleó, els Nanos, la Mulassa, els Gegants, el Carrasclet, el Ball de Pastorets, el Ball de Galeres, el Ball de Cavallets, el Ball de Cercolets, el Ball de Prims, el Ball de Valencians, el Ball de Bastons de l’Esbart Santa Llúcia, el Ball de Mossèn Joan de Vic, el Ball de Gitanes, el Cos de Bastoners de l’Orfeó Reusenc, els Xiquets de Reus i l’Àliga.

Imprescindible entrada prèvia gratuïta.

DIMARTS 29 - SANT PERE

18.30 hores, a la PRIORAL DE SANT PERE

Solemne ofici concelebrat, presidida pel Monsenyor Joan Planellas Barnosell, arquebisbe de Tarragona, amb l’acompanyament musical de l’Orfeó Reusenc i l’orgue de la prioral. 

Seguidament, PROFESSÓ SOLEMNE, amb la imatge de Sant Pere, que recorrerà la nau central portada pels Cavallers del Sant Sepulcre, amb l’acompanyament musical d’una formació tradicional i l’orgue i de l’Escolania i del Cor Jove del Sant Crist de la Sang. 

Durant la professó, repic de les campanes amb el Toc General. 

Quan la imatge de Sant Pere arribi a l’altar major, es procedirà a desar la imatge a l’urna amb les tres claus que custodien l’alcalde, el prior i un dels preveres, fins a l’any vinent. Imprescindible entrada prèvia gratuïta. 

A continuació, mostra pirotècnica a càrrec de la Pirotècnia Igual.