La platea del Teatre Bartrina plena de taules amb roses exposades i públic passant a mirar-se-les

El Centre de Lectura de Reus recupera el Concurs Exposició de Roses amb la 75a edició

Els dos últims anys no s'ha pogut celebrar amb el format habitual

El Teatre Bartrina de Reus tornarà a acollir el Concurs Exposició Nacional de Roses del Centre de Lectura. Serà els dies set, vuit i nou de maig, en la 75a edició del certamen. Després de dos anys es podrà recuperar, finalment, el format habitual d'aquest esdeveniment.

La inauguració es farà el dissabte set de maig a dos quarts d'una del migdia. Anna Civit serà l'encarregada de la glosa d'inauguració del certamen. També es farà el lliurament de premis i hi haurà l'actuació de la coral Canta amb el Cor del Centre de Normalització Lingüística de Reus.

L'exposició estarà oberta al públic per un preu de tres euros per entrada a partir del mateix dissabte, entre les cinc de la tarda i les deu de la nit. Diumenge, dia vuit de maig, també es podrà visitar per partida doble. Al matí estarà oberta des de les onze fins a dos quarts de dues, i a la tarda, des de les cinc fins a dos quarts de deu.

El darrer dia, dilluns nou de maig, l'horari serà de deu del matí a dos quarts de dues i de quatre de la tarda a nou del vespre. En paral·lel al concurs exposició s'han previst quatre actes més entre dissabte i dilluns. El dia 7 hi haurà un estand de Correus de deu del matí a una del migdia per presentar el mata segell commemoratiu de la 75a edició del Concurs Exposició.

Es tracta d'una activitat organitzada pel Centre de Lectura en col·laboració amb l'Associació Grup Filatèlic i Col·leccionisme de Reus. El mateix dissabte, a les sis de la tarda, hi haurà una demostració d'ikebanes, l'art japonès d'arranjaments florals. Anirà a càrrec de Marta Ferré i serà d'entrada lliure.

.

Diumenge, a les sis de la tarda, es projectarà la pel·lícula Entre rosas, de Pierre Pinaud amb entrada lliure. Es tracta d'una comèdia francesa de l'any 2020 amb el títol original de La fine fleur i que en català es va doblar com La senyora de les roses. Els actes paral·lels acabaran dilluns a les sis de la tarda amb la demostració pràctica «Noves tendències dins la floristeria sostenible».

També amb entrada lliure, anirà a càrrec de Núria Robert i Marina Roselló. A més també s'ha organitzat un concurs a Instagram sota l'etiqueta #rosesCLR2022 i una exposició de fotografies titulada «Bellesa i espines». L'exposició és obra de Josep Maria Toset i Francesc Amorós i es podrà visitar al vestíbul del Teatre Bartrina durant el certamen.

La façana del Centre de Lectura també quedarà decorada per a l'ocasió amb una instal·lació floral de Carme Miró i l'empresa Verds Jardins. Pel que fa a la decoració del vestíbul, serà obra de les Brigades de Jardineria de l'Ajuntament de Reus.