Reus signa un acord amb el cercador xinès 'Baidu' per promoure el turisme a la ciutat

El web, amb 700 milions d'usuaris diaris, tindrà una pàgina dedicada a Reus i a Gaudí

La ciutat de Reus, Antoni Gaudí i el modernisme estaran més a prop dels ciutadans xinesos a partir d'ara. L'Ajuntament de Reus i el buscador xinès 'Baidu'  han signat, aquest dimecres 24 d'octubre, un acord de col·laboració per tal de promoure Reus, Gaudí i el modernisme. L'alcalde Carles Pellicer s'ha reunit amb importants representants de la companyia xinesa per tal d'afavorir que, a partir d'ara les cerques online a través del cercador 'Baidu' incloguin Reus.

Gràcies a aquest acord entre Reus i l'empresa xinesa  els principals recursos de turisme cultural de la ciutat es podran consultar a la pàgina 'Baidu Baike Museums Project'. Es tracta de l'enciclopèdia digital més important de la Xina, i la informació reusenca estarà a disposició dels més de 700 milions d'usuaris diaris que té el cercador. Cada dia, es fan gairebé 6 bilions de consultes. D'aquesta manera, es podrà mostrar l'oferta turística de la ciutat a la ciutadania xinesa, fent èmfasi en el patrimoni modernista i els museus.

El web 'Baidu' tindrà una pàgina dedicada a Reus, la qual inclourà, entre d'altres, l'explicació sobre el patrimoni modernista més destacat de la ciutat, els espais relacionats amb la vida d'Antoni Gaudí, així com els diferents museus reusencs, com el Gaudí Centre. Tota aquesta informació anirà acompanyada de fotografies dels recursos de la ciutat.

Imatge de la recepció de la delegació xinesa a l'Ajuntament de Reus.
Imatge de la recepció de la delegació xinesa a l'Ajuntament de Reus. | cedida

 

La Xina, molt interessada amb la figura i obra de Gaudí

'Baidu' impulsarà el projecte 'Gaudí Digital Museum' de l'enciclopèdia, que incorporarà el llegat de l'arquitecte Antoni Gaudí, així com tots els espais vinculats amb la seva figura i obra. Des del principi l'empresa ja es va mostrar interessada a establir aquest acord de col·laboració amb l'Ajuntament de Reus.

D'altra banda, cal destacar que Gaudí ja serà present a Xina del 9 al 12 de novembre, quan hi haurà una  exposició de l'arquitecte a la 'Chengdu Creativity & Design Week', que comptarà amb un espai dedicat a Reus i la seva vinculació amb Gaudí.

La delegació xinesa que s'ha desplaçat a Reus per signar l'acord amb l'Ajuntament està formada per diferents integrants, com la presidenta de l'empresa SIG Group —patrocinadors de tot el projecte—, el col·laborador tecnològic de 'Baidu' i membre de l'Institut de recerca sobre Gaudí a Àsia, tres membres del departament de planificació estratègica en intel·ligència artificial i dos representants del departament de màrqueting de 'Baidu', i la 'Brand Manager' de la 'Tuge Inform Technology Company'.

Aquesta delegació es troba a Catalunya per presentar altres projectes, com el 'Baidu WIFI Translator Machine', que són propostes de col·laboració en el sector turístic que estan pensades per tal de millorar la visita i experiència dels turistes a Barcelona. En el futur, també a Reus, treballant al voltant d'Antoni Gaudí. En la seva estada a la capital del Baix Camp,  la delegació xinesa ha visitat el Gaudí Centre Reus per conèixer de primera mà l'equipament dedicat a la vida i obra de l'arquitecte.