La plaça del Baluard, plena de gent durant l'ofrena floral de l'11 de setembre

Reus manté la Glosa i les ofrenes florals de la Diada

Tant l'Ajuntament com les entitats han adaptat els actes a la situació actual

Els actes institucionals de la Diada de l'11 de Setembre de Reus s'han adaptat a la pandèmia de Covid-19, com també ho han fet les habituals manifestacions reivindicatives. En el cas de l'Ajuntament de Reus, es farà la tradicional Glosa de la Diada, enguany a càrrec de l'escriptora Marta Magrinyà.

Marcarà l'inici de la jornada i se celebrarà a les deu del matí d'aquest divendres al saló de plens de l'Ajuntament de Reus. Precisament a causa de les mesures sanitàries, l'acte no es podrà seguir de manera presencial, sinó que estarà restringit al públic. Sí que s'emetrà a través del web municipal i de Canal Reus TV.

Després de Marta Magrinyà, el protagonisme el prendran Jordi Varela i Helena Tarragó per entonar el Cant dels Segadors. A continuació, la comitiva municipal es dirigirà a la plaça del Balulard, on s'han mantingut les ofrenes florals tradicionals. Enguany es duran a terme, això sí, amb una programació que fins ara no havia calgut que fos tan estricta.

Per evitar aglomeracions, cada entitat que faci una ofrena floral tindrà assignada una hora concreta per part de l'Institut Municipal Reus Cultura. D'aquesta manera es volen evitar aglomeracions.

Les concentracions, a la plaça del Baluard i a la d'Anton Borrell

La mateixa plaça del Baluard haurà acollit, la vigília de la Diada, l'ofrena floral de l'Esquerra Independentista. L'acte vol servir per substituir l'habitual marxa de torxes, que les circumstàncies no permetien celebrar. Pel que fa a la manifestació del dia 11 de setembre a la tarda, s'ha optat per convertir-la en concentració.

L'Esquerra Independentista organitza una manifestació unitària del Camp de Tarragona, cada any, a Reus. Surt del Mercat Central i baixa pel carrer de Sant Joan fins al centre, arribant a la plaça del Mercadal pel carrer de Monterols o pel raval de Jesús. Enguany la manifestació tampoc es farà, i al seu lloc es vol convocar una concentració a la plaça d'Anton Borrell a dos quarts de vuit del vespre on es puguin garantir les distàncies de seguretat i l'ús de mascareta.

L'ANC, per la seva banda, ha organitzat mobilitzacions descentralitzades. En el cas de Reus, l'entitat ha habilitat un formulari a través del seu web perquè els que vulguin participar-hi s'inscriguin. Serà necessari per poder prendre part a la concentració convocada per l'11 de setembre que, en aquest cas, tindrà lloc de manera estàtica a la plaça d'Anotn Borrell, al Parc de Sant Jordi, després que se n'hagi canviat la ubicació prevista —el passeig Misericòrdia— per reforçar les mesures de seguretat sanitària.