La figura de la Mare de Déu de Misericòrdia d'esquena amb el cor de l'Orfeó Reusenc al fons de la Prioral de Sant Pere

Les Festes de Misericòrdia enceten, aquest cap de setmana, el gruix dels actes previs

Tot i haver pogut relaxar algunes restriccions, segueixen sent necessari una entrada o reserva prèvia per assistir als actes

Aquest cap de setmana comença el gruix dels actes previs de les Festes de Misericòrdia de Reus. El programa s'ha plantejat adaptat a les restriccions, motiu pel qual els actes s'han de programar en recintes, per poder-ne controlar l'aforament. Dilluns van posar-se a disposició del públic les primeres entrades, i aquest dimecres la segona tanda.

Principalment en aquestes darreres es van produir diversos problemes. Una situació que des de Reus Cultura es va admetre i es va anunciar que treballaven per solucionar-ho. Algunes entrades es van activar abans d'hora i d'altres, d'actes gratuïts, sortien de pagament.

Pel que fa a les restriccions, s'han pogut relaxar respecte a la Misericòrdia de l'any passat. Tot i això es mantenen aforaments limitats i altres mesures. És per això que cal tenir entrada per poder assistir als actes programats.

L'Orfeó i el Ball de Diables arrenquen amb força aquesta tarda

Abans que això passi, aquest cap de setmana tindran lloc diversos dels actes previs més destacats. És el cas de la representació, a la Prioral de Sant Pere, de Misericòrdia: de Reus al Cel. L'Orfeó Reusenc recupera aquest muntatge de cant, música, dansa i teatre que representa la llegenda de la Mare de Déu i la seva aparició a la Pastoreta.

Serà a les set de la tarda, amb un segon passi a dos quarts de deu de la nit. Entremig, els membres del Ball de Diables representaran el Ball de Sant Miquel. En aquest cas a la palma, a dos quarts de nou del vespre.

A més de la lluita entre el bé i el mal, la representació serveix per repassar, satíricament, l'actualitat principalment municipal del darrer any. De cara a dissabte tornarà, per 27a edició, l'Exposició de Bonsais Ciutat de Reus al Jardí de la Casa Rull. Se'n farà una demostració a dos quarts de sis de la tarda i s'inaugurarà oficialment a les sis.

A les set de la tarda a la Palma arribarà el torn de l'Agrupació Musical la Verònica i de la banda de cornetes i tambors de Sant Pere Apòstol. Al mateix escenari, però a dos quarts de nou del vespre, l'actuació anirà a càrrec de la banda Sones de Pasión. Per acabar el dissabte, l'habitual correfoc s'ha reconvertit en una Cercavila de Foc.

Serà a dos quarts de deu al voltant del Mercat Central i hi participaran els Bous i la Vedella de Foc, la Víbria, el Drac, la Cabra i el Ball de Diables. També el Ball de Diables infantil, el Drac petit i la Cabra petita. De cara a diumenge, a les deu del matí es farà la cinquena Trobada de Jocs Tradicionals, a Mas Iglesias.

La plaça d'Anton Borrell acollirà, a dos quarts d'onze, la Trobada d'Elements Fets Per Tu de Canal Reus TV. A l'altre cantó de la ciutat, a les dotze del migdia, el Santuari de Misericòrdia rebrà el 55è Aplec Baix Camp. Hi prendran part les cobles Jovenívola de Sabadell i Reus Jove.

La música prendrà el protagonisme al vespre per partida doble. Per una banda, a dos quarts de vuit, la plaça d'Anton Borrell serà l'escenari de la cantada d'havaneres. Hi participaran els grups Sons del Mar, les Veus de Reus, Sopa de Peix i Balandra.

A les vuit del vespre, a la Prioral de Sant Pere, la desena edició del GuitarReus tancarà la jornada. Ho farà amb Cantahulapa i el seu repertori de peces representatives de Catalunya i Amèrica del Sud. L'artista David Callau pintarà un quadre en directe mentre toquin els guitarristes Alfredo Panebianco i Vania del Mónaco.