Propaganda Centres Cívics de Reus.

Reus presenta el programa de tardor-hivern dels centres cívics amb 160 propostes

Les inscripcions s'obriran a partir del 12 de setembre

La Xarxa de Centres Cívics de Reus ja té a punt la nova programació de tardor-hivern. Des d'aquest octubre fins al febrer del 2023 s'han programat fins a 160 propostes repartides en els diversos equipaments que hi ha a la capital del Baix Camp, 38 de les quals són totalment gratuïtes. La regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, ha estat l'encarregada de donar a conèixer la programació, destacant que «per primer cop en tres anys les activitats es poden organitzar sense restriccions».

Per a Flores, els centres cívics recuperen enguany la seva funció de «punt de trobada, creixement i socialització». Les inscripcions es podran començar a fer a partir del 12 de setembre i les matrícules es mantindran obertes sempre que hi hagi places disponibles. Podeu consultar tota l'oferta d'activitats clicant en aquest enllaç.

Per inscriure's en alguna de les activitats, es pot fer a través de la pàgina web o presencialment a les consergeries dels centres cívics, de 09.00 a 13.00 hores i de 16.00 a 20.00 hores. Cal recordar que hi haurà descomptes del 15% per a persones majors de 65 anys, joves fins als 30 anys, titulars del carnet de família nombrosa o monoparental, persones en situació d'atur i persones amb discapacitat legalment reconeguda a partir del 33%.

Activitats per a tots els gustos i edats

Els centres cívics de Reus oferiran un any més un ampli ventall d'activitats. Una de les novetats és que els tallers que s'allarguen durant un quadrimestre han estat classificats en 4 eixos temàtics a la pàgina web per facilitar la seva cerca. Així doncs, estan dividits en activitats 'Per expressar-se' si fan referència a les arts plàstiques i escèniques; 'Per cuidar-me' si són activitats físiques, esportives o balls; 'Per comunicar-me' en què s'hi trobaran cursos de fotografia, idiomes i informàtica; i 'Per cuinar' pel que fa als cursos referents a la gastronomia.

També s'ha agrupat en quatre eixos les activitats gratuïtes, les quals han crescut en oferta. Hi haurà aquelles que es poden fer en família (En família); les que fan referència a l'exercici físic amb sortides per conèixer l'entorn més proper (Ens movem); les xerrades temàtiques (Parlem de); i els tallers de cuina gratuïts (Espai gastronòmic).

Novetats en la programació dels centres cívics de Reus

D'entre les novetats d'enguany hi ha activitats que fusionen gastronomia i l'aprenentatge, com per exemple 'Gastronomia en italià' al Centre Cívic Mestral, o el 'Curs d'alemany en receptes de cuina' al Llevant.

Al Mas Abelló també s'incorporen nous cursos, com el d'iniciació a l'ukelele, un de macramé i d'estampació tèxtil Bàtik. Al Centre Cívic Llevant està programat un curs d'iniciació al retrat, mentre que al Mestral es farà un nou cicle de l'activitat 'Històries viscudes al voltant d'una espelma', que vol fomentar l'intercanvi d'experiència viscudes entre els assistents, ja siguin positives o negatives, per fomentar l'aprenentatge mutu i l'acompanyament.

Una altra de les novetats es farà al Centre Cívic Ponent, amb un 'Astrofotografia. Sempre la mirada al cel!', un curs que vincula l'afició per l'astronomia i la fotografia., o al Centre Cívic del Carme el nou curs de disseny d’interior i nous tallers de cuina.

D'entre els cursos destacats es repeteix al Migjorn l'activitat 'Escriu el teu llibre i auto-publica', el qual va tenir un gran èxit l'any passat i fins i tot es van arribar a publicar dos llibres.