Un grup de joves durant una sortida en bicicleta

Planet Reus presenta una vuitantena d'activitats d'estiu per a joves

Les inscripcions s'obren dilluns 30 de maig a les quatre de la tarda

Planet Reus obre, aquest dilluns vinent, 30 de maig, les inscripcions per al programa d'activitats d'estiu 2022. Segons s'ha presentat aquest divendres, el formen una vuitantena de propostes que dilluns estaran disponibles per reservar-hi plaça. Van dirigides a joves entre 12 i 25 anys i compten amb varietat de temàtiques i formats.

El regidor de Salut i Ciutadania, Òscar Subirats, ha exposat aquest matí que «el temps d'oci dels joves és un espai d'aprenentatge i un factor de protecció». En aquest sentit ha afegit que es tracta de «participar en espais d'oci saludables, variats, integradors i diversos». Això comporta, ha exposat, «reduir el risc de desenvolupar comportaments poc saludables i reforçar competències per a l'èxit i l'adquisició de valors positius entre els joves».

Des de l'àrea de Joventut s'ha planificat l'oferta estiuenca pensant en activitats físiques, espais de socialització, formacions en lleure i salut, i sortides per gaudir de l'entorn. Dilluns vinent, a les quatre de la tarda, les inscripcions s'obriran a través del portal municipal. És en aquest mateix web on es pot consultar les activitats que s'ofereixen.

També es podran fer les inscripcions des de la seu física del Casal de Joves de la Palma. En total hi haurà 1.500 places per a 80 activitats programades durant tot el juliol i les dues primeres setmanes d'agost. Segons ha detallat el govern, «la majoria d'activitats són gratuïtes i repartides per tota la ciutat».

N'hi haurà de setmanals i de puntuals, i també algunes que es faran un dia a la setmana durant tot el període. A grans trets s'han dissenyat dues franges d'edat, les activitats per a adolescents entre 12 i 17 anys, i les destinades als joves entre 18 i 25. Una tercera part de la programació, segons dades facilitades aquest matí, compta amb la implicació i la coorganització d'entitats i col·lectius que integren la Xarxa Planet.

Es tracta d'una xarxa d'entitats que es dediquen a organitzar activitats per al jovent i són «referents» per al lleure dels joves de la ciutat. Com les activitats, la formen entitats que actuen en un ampli ventall d'àmbits temàtics i per a diferents franges d'edat.