Carles Prats i Amanda Figueras a la sala de premsa de l'Ajuntament de Reus

El servei d'assessorament a l'emprenedoria de Reus s'amplia amb noves activitats

S'han programat jornades i xerrades fins al mes de desembre

La regidoria d'Empresa i Ocupació de Reus, juntament amb l'Institut Municipal de Formació i Empresa Mas Carandell, posen en marxa un nou quadrimestre d'activitats. «Estan pensades per promoure la creació d'empreses i l'emprenedoria» segons ha explicat el regidor Carles Prats. «Estem sensibilitzats amb el suport a l'emprenedoria», ha destacat durant la roda de premsa d'aquest matí.

En concret perquè ho veuen com «una força per a l'activació empresarial de Reus i la generació d'ocupació». En aquest marc funciona el programa d'acompanyament a la creació d'empreses. Els pròxims quatre mesos s'hi faran sis tallers «pensats per treballar els continguts que són importants per posar en funcionament l'activitat».

Seran cada dijous entre el 7 d'octubre i l'11 de novembre a les instal·lacions de Mas Carandell. Es vol fer servir per reforçar el servei d'assessorament a la creació d'empreses. S'abordaran conceptes com el lideratge, la idea de negoci, les obligacions fiscals o les formes jurídiques.

També eines com els plans financers o els estudis de mercat o la comunicació per fidelitzar els clients. En aquest servei d'assessorament s'han atès 42 peticions entre el gener i l'agost del 2021. S'ha fet seguiment a 67 persones més, la majoria sobre les formes jurídiques.

Pel que fa a les empreses, provenen principalment del sector serveis i del comerç. La programació d'aquest quadrimestre comptarà també amb un cicle de jornades de suport a la creació d'empreses. Començaran aquest dijous, en format telemàtic, abordant «el repte i la transformació dels models de negoci de la microempresa durant la pandèmia».

La resta de jornades tindran lloc el 30 de setembre, 27 d'octubre, 18 de novembre i 2 de desembre. La primera es titula «Cafè de la reempresa» i la segona anirà sobre «el neuromàrqueting i la neurocomunicació». La tercera jornada plantejarà «com millorar l'impacte social de l'empresa» i la darrera serà un seminari sobre tancament fiscal.

Les xerrades aniran a càrrec de professionals de la regió experts en cada tema. Amanda Figueras s'encarregarà d'abordar l'impacte social de les empreses. És sociòloga i consultora i ha apuntat que l'objectiu de tot plegat és «crear empreses que sobrevisquin i poder crear un teixit productiu fort».