Imatge virtual de la nova estació de trens Reus-Bellissens

La nova estació de Reus-Bellissens fa un pas més: Adif adjudica el projecte

La construcció de la nova infraestructura costarà uns 11 milions d'euros i es finançarà amb els fons europeus Next Generation

Nou pas endavant per fer realitat l'estació ferroviària de Reus-Bellissens, a la zona sud-est de la capital del Baix Camp. Segons ha anunciat aquest dimarts Adif, ja s'ha adjudicat la redacció del projecte a l'empresa Ingérop T3. L'import d'adjudicació és de 349.455,91 euros i el termini per presentar el projecte és de 15 mesos.

El gestor d'infraestructures ferroviàries ha explicat en un comunicat que aquest nou pas complex amb «els compromisos adquirits per Adif amb l'Ajuntament de Reus per a dotar a aquesta zona de la ciutat d'una nova estació, la construcció de la qual a més s'inclou en les actuacions prioritàries del Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030».

Cal recordar que la nova estació de la capital del Baix Camp prestarà servei per al trànsit de trens de rodalies i que estarà operativa l'any 2025. Segons les previsions donarà servei a uns 1.400 viatgers diaris, una xifra que es podria duplicar en l'horitzó del 2030.

Una estació amb dues andanes

El contracte que s'ha adjudicat definirà el projecte d'obres i els treballs necessaris per a la construcció de la nova estació, que serà de caràcter modular i disposarà de dues andanes i un pas inferior entre elles. Així mateix, el projecte també inclou la urbanització de l'entorn del nou equipament i els accesos, amb la previsió d'una connexió amb la ciutat per sota de les vies del tren.

El pressupost estimat de la nova estació de Reus-Bellissens, entre la redacció dels projectes i l'execució de les obres, frega els 11 milions d'euros. La construcció de la infraestructura, segons ha anunciat el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, es finançarà amb els fons europeus Next Generation.