Imatge virtual de la nova estació de trens Reus-Bellissens

Nou pas per a la construcció de la futura estació de tren de Reus-Bellissens

El projecte es presentarà a la ciutat a inicis del 2023

Adif ha iniciat el procés d'informació pública per a la declaració de necessitat d'ocupació per al projecte de construcció de la nova estació ferroviària de Reus-Bellissens. La nova estació se suma a la que el municipi ja té al nord-oest, per a tràfics de rodalies i mitja distància.

En concret, s'aixecarà al sud-est de Reus, al costat del Campus Bellissens de la URV. Segons els estudis de demanda realitzats per Adif, s'estima que la nova estació registri un trànsit d'uns 1.400 viatgers diaris.

El projecte es presentarà a la ciutat en un acte institucional conjunt d'Adif i l'Ajuntament a principis del proper any, donant continuïtat així als acords entre ambdues administracions.

Un dels grans projectes per a la ciutat de Reus

El passat 11 de gener, Adif  va adjudicar la redacció del projecte a l'empresa Ingérop T3. L'import d'adjudicació va ser de 349.455,91 euros i el termini per presentar el projecte era de 15 mesos.

La nova estació és un dels grans projectes per a la ciutat de Reus. Està previst que hi passin trens de rodalies i que estigui operativa l'any 2025, segons les previsions anunciades. 

Segons el projecte d'obres que Adif va fer públic, la nova estació serà de caràcter modular i disposarà de dues andanes i un pas inferior entre elles. Així mateix, el projecte també inclou la urbanització de l'entorn del nou equipament i els accessos, amb la previsió d'una connexió amb la ciutat per sota de les vies del tren.

El pressupost estimat de la nova estació de Reus-Bellissens, entre la redacció dels projectes i l'execució de les obres, frega els 11 milions d'euros. La construcció de la infraestructura, segons va anunciar el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, es finançarà amb els fons europeus Next Generation.