Tres bicicletes grogues ancorades als punts d'aparcament de la prova pilot del sistema de bicicleta pública compartida de Reus

Adjudiquen, finalment, la compra inicial de bicicletes per al bicing de Reus

El contracte havia quedat desert dues vegades | S'ha de treure a concurs públic un darrer contracte abans de poder posar en marxa el servei

Finalment, la compra de bicicletes per al sistema públic i compartit de Reus ha tirat endavant. Després de dues licitacions on cap empresa va presentar-se al concurs, la tercera ha acabat adjudicant-se. Se n'encarregarà Wolf-Factory Bike, que subministrarà a l'Ajuntament de Reus 250 bicicletes.

El contracte té un pressupost de 194.675,35 euros i s'ha d'executar en deu mesos des del moment en el qual es formalitzi. Suposarà un avenç important en la implantació del sistema de bicicleta pública compartida de Reus. Ha de funcionar de manera similar al bicing de Barcelona o la girocleta de Girona.

La bicicleta pública compartida de Reus, que encara no té nom comercial, s'engegarà amb 250 vehicles i 21 estacions d'aparcament amb 1.000 ancoratges en total. Es tracta de la primera fase de la iniciativa, que s'hauria de posar en marxa durant el 2023 segons es va anunciar. En funció de la valoració que es faci d'aquesta primera fase, s'ampliarà el nombre de parades i de bicicletes.

Els usuaris faran ús del servei a través d'una aplicació informàtica per alliberar el vehicle de l'ancoratge on s'hagi aparcat. Podran tornar a deixar la bicicleta a qualsevol de les parades que s'hagi instal·lat. A hores d'ara no s'han anunciat els detalls del servei, com el preu o la ubicació dels aparcaments.

Tampoc s'ha fet públic el nombre de trajectes, el temps o la distància que es podrà recórrer amb aquestes bicicletes públiques compartides. De fet queda pendent un darrer contracte per poder posar en marxa el servei. Es tracta de les obres necessàries per instal·lar els punts d'ancoratge a la via pública.

Igual que la compra de bicicletes, la licitació pública ha quedat deserta dues vegades. Tot i que s'havien tret a concurs públic simultàniament amb la compra dels vehicles, aquesta vegada no ha sigut així. El govern té previst treure-la de nou a licitació pròximament.

Ja van quedar adjudicats tant la licitació per comprar aquests ancoratges com el desenvolupament de la infraestructura informàtica. També s'estan duent a terme les obres previstes per adequar un local municipal com a taller i punt neuràlgic del servei. Es tracta d'un espai adjacent a l'aparcament municipal de Sant Ferran, al barri del carrer Ample.

Les obres que es fan al local han de deixar-lo a punt per funcionar com a taller de reparació. Té 860 metres quadrats i el contracte es va adjudicar a Fulgencio Villar per 221.000 euros. S'ha previst que al local hi hagi un espai de taller, un de magatzem, uns lavabos i vestuaris i una oficina.

El govern local veu aquesta iniciativa com un sistema de transport públic, amb l'objectiu que faciliti a la ciutadania els desplaçaments quotidians. El mes de març va començar un període de prova pilot per al personal de Reus Mobilitat i Serveis