Imatge exterior de la nau que es convertirà en el Centre Cívic Gregal de Reus, al carrer de Castellvell

Següent pas en marxa per construir el Centre Cívic Gregal de Reus

Les obres rebran una inversió d'un milió d'euros i es preveu que l'equipament funcioni el 2023

El Centre Cívic Gregal de Reus segueix els passos previstos i ja s'ha adjudicat la redacció del seu projecte executiu. Durant l'any vinent s'ha previst invertir-hi un milió d'euros per fer les obres i que l'equipament estigui operatiu el 2023. Aquesta adjudicació s'ha fet per un pressupost de 132.203,28 euros dividits en dos lots diferents.

Xavier Sales i Associats SLP ha guanyat el primer lot, de 95.495,88 euros, que inclou el projecte executiu en si. Ha d'estar enllestit quatre mesos després que es formalitzi el contracte, és a dir, cap a finals d'abril. Aquest primer lot també inclou la direcció d'obres, la certificació energètica i el projecte de llicència ambiental entre altres requisits.

El segon lot, adjudicat per 36.707,04 euros, l'ha guanyat la UTE Centre Cívic Gregal. Consisteix en la direcció d'execució d'obres, la seguretat i salut, el control de qualitat i les legalitzacions de les tres fases de la construcció de l'equipament. La partida més grossa, amb tot, serà el milió d'euros que el pla d'inversions de l'Ajuntament destinarà a fer les obres pròpiament dites.

Servirà per convertir la nau d'un antic magatzem que forma part del Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Natural de Reus en un nou centre cívic. L'equipament ha de donar cobertura al barri Niloga, però també «a tot el sector nord-est de la ciutat, des de l'àrea de la carretera de Montblanc fins al Mercat Central». Així ho delimitava Montserrat Flores, regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals.

Les obres també implicaran endreçar la cantonada on donarà l'equipament. L'escola Maria Cortina, just al costat, guanyarà una nova entrada al recinte a través d'aquesta zona. L'encreuament dels carrers de Castellvell i de Gaudí quedaran a un sol nivell i es farà una nova plaça davant del futur centre cívic.

La plaça comptarà amb una pèrgola per als vianants i ha de servir per pacificar la mobilitat del trànsit rodat. També permetrà ordenar el darrer tram del carrer de Castellvell, que actualment queda una mica desviat precisament perquè s'havia d'actuar a la zona. El disseny del futur edifici i dels seus usos i funcionalitats ha comptat amb un procés de participació ciutadana per concretar-lo.