Raval Santa Anna de Reus vist des de la plaça de Catalunya

Adjudiquen la redacció de la segona fase de la reforma del raval de Santa Anna de Reus

El projecte es redactarà mentre es duen a terme les obres de la primera fase

El projecte de la segona fase de la vianalització del raval de Santa Anna de Reus anirà a càrrec de la mateixa empresa que va dissenyar-ne la primera. CIG Enginyeria ha guanyat el concurs públic per redactar el projecte executiu d'aquesta segona fase. El contracte, de 18.150 euros IVA inclòs, estableix que el projecte estigui enllestit en quatre mesos a partir de la seva formalització.

Aquesta segona fase és la que afectarà el tram entre la plaça de Catalunya i el carrer de Santa Anna. Tal com va avançar TarragonaDigital, també inclourà el carrer de Salvador Espriu. Durant els pròxims mesos es redactarà el projecte, coincidint amb l'execució de les obres de la primera fase.

D'aquesta manera gairebé es podrien arribar a enllaçar les obres de la primera fase amb les de la segona. Actualment és Aigües de Reus qui està treballant al primer tram, entre el carrer de Santa Anna i la plaça del Prim. Quan l'empresa municipal acabi les actuacions que hi té en marxa podran començar les obres de reforma del raval.

Està previst que durin quatre mesos i quedin llestes a principis del 2022. Seria llavors quan també s'hauria redactat el projecte de reforma de la segona fase. La previsió és que s'executin durant el 2022 per deixar la reforma completa entre la plaça de Catalunya i la del Prim, sumant-hi el carrer de Salvador Espriu.

Des del govern s'havia subratllat que el disseny de la segona fase havia de ser continuista respecte de la primera. El resultat final, segons l'ha definit el consistori, serà una «plaça allargada». Un carrer per a vianants on podran circular veïns i vehicles d'emergències puntualment.

El raval quedarà a un sol nivell i s'incorporaran elements de mobiliari urbà i jardineria, càmeres de vigilància i pilones intel·ligents. La segona fase es projectarà amb la mateixa filosofia. També al carrer de Salvador Espriu, on s'hauran de fer alguns ajustos.

Principalment per garantir l'accés al pàrquing del Simonet, que és privat però obert al públic. La idea de partida és convertir en una zona per a vianants tot el carrer excepte el tram superior. A falta de concretar de quina manera, es vol restringir la circulació per garantir que només entren al carrer els vehicles que van al pàrquing.

La resta de Salvador Espriu quedarà convertit en una zona per a vianants en consonància amb el raval de Santa Anna. Un espai que acabarà connectant amb el carrer de Llovera a través del passatge que ja hi ha ara. Una característica que es veu com la connexió entre el projecte de vianalització del raval i el projecte anunciat entre el passeig de Mata i la plaça del Pintor Fortuny.