Foto de dues persones treballant i fent càlculs amb dos ordinadors portàtils.

S'inicien els passos previs a la creació d'una Escola dels Oficis a Reus amb un estudi

Una empresa assenyalarà les necessitats reals de formació al territori, detectant la demanda de treballadors que hi ha a les empreses

Reus fa un pas més de cara a la creació de l'Escola dels Oficis. La regidoria d'Empresa i Ocupació, a través de l'IMFE Mas Carandell, ha adjudicat l'estudi per detectar les necessitats de formació que hi ha a la ciutat i així posar en marxa aquest projecte. L'estudi el realitzarà l'empresa Transferència de Recursos Avançats i Nous Serveis S.L. per un import de 28.750,00 euros (IVA exclòs).

La proposta de l'Escola dels Oficis a Reus vol «millorar l'oferta formativa del territori i adequar-la a les necessitats i a les demandes del teixit productiu» ha explicat l'Ajuntament de Reus a través d'una nota de premsa. Està previst que aquest estudi que ajudarà a perfilar l'escola estigui acabat el pròxim 30 de juny del 2023.

L'empresa farà trobades i enquestes amb les empreses i professionals de la ciutat per detectar les necessitats reals del territori. La intenció de la posada en marxa d'aquesta escola d'oficis és dotar de mà d'obra qualificada les empreses del territori, enfocant la formació a la demanda que hi ha sobre el terreny.

«El resultat d’aquest estudi ajudarà a identificar les necessitats de qualificació i formació professional dels pròxims anys, de la ciutat de Reus en el conjunt de territori, per tal de potenciar la professionalitat a tots els sectors i millorar l’ocupabilitat de les persones», ha explicat en un comunicat el regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats.

El projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local, i està directament vinculat al desplegament de l’Estratègia de desenvolupament socioeconòmic i d’ocupació de Reus 2021-2030.