Imatge d'un pas de vianants mig despintat

La il·luminació dels passos de vianants del carrer d'Astorga de Reus és imminent

El projecte va ser un dels que més vots va rebre als Projectes Participatius del 2019

Catorze passos de vianants del carrer d'Astorga de Reus tindran llum els pròxims mesos. Es tracta d'un projecte dels Pressupostos Participatius del 2019 que va resultar guanyadora, i que ara l'Ajuntament de Reus ha adjudicat per 47.877,36 euros a l'empresa BQ Llum Tràffic SL.

L'obra ha de servir, segons s'explica des del govern, «per millorar la seguretat del trànsit» d'aquesta via. Es tracta de catorze passos de vianants, dos d'ells dobles, que no tenen conjunt semafòric. El projecte, doncs, contempla reforçar la il·luminació de cada zona per millorar la seguretat de les persones que vulguin travessar el carrer.

A més de l'enllumenat de fanals i protectors, també s'instal·laran senyals de trànsit amb il·luminació led «que han d'ajudar a captar l’atenció dels conductors i contribuir a la seguretat i pacificació del trànsit». L'adjudicació, feta ara, estableix que, els treballs per il·luminar els passos de vianants durin dos mesos i mig.

Aquesta va ser una de les propostes amb més suport —236 vots— a la convocatòria dels Pressupostos Participatius 2019. Formava part de la bossa de grans projectes, és a dir, dels que tenien un pressupost superior als 50.000 euros.

Manteniment i millora a carrers i serveis

Encara en matèria d'obres i actuacions, aquests dies també s'ha adjudicat la millora del segon tram del Camí de Valls per 240.766,03 euros. Els treballs consistiran a ampliar la vorera des de l'altura del carrer de Sant Llibori fins al de l'Albiol. Principalment servirà per ampliar les voreres, que actualment són molt estretes.

A més, se suprimiran les places d'aparcament que hi ha a la part central d'aquest tram per poder ampliar la vorera. Es deixarà un sol carril de circulació i, entre els carrers de Sant Magí i de l'Albiol, el projecte preveu que es planti una filera d'arbres a la part sud aprofitant l'espai disponible.

La xarxa d'aigües de la ciutat també viurà millores les pròximes setmanes. En concret la de dos carrers de la Urbanització El Pinar, el del Penedès i el de la Garrotxa. S'hi renovaran 190 metres de canonada amb un pressupost de 44.832,63 euros. També es renovaran 206 metres de canonada de la xarxa d'abastament al camí d'accés a l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals amb un pressupost de 47.399,63 euros.