L'Home dels Nassos a la plaça del Prim de Reus

L'Home dels Nassos i la cursa de Sant Silvestre acomiadaran l'any a Reus

El lliurament de cartes als Reis i els darrers dies de Nadal Multiesportiu posaran en marxa el 2022

L'Home dels Nassos, la cursa de Sant Silvestre i el campament per portar les cartes als Reis tancaran el 2021 a Reus. Aquest mateix dimecres a la tarda han arribat a la ciutat els patges de Ses Majestats, que tornaran a sortir en cercavila demà dijous, dia 30 de desembre. En aquest cas, amb una sessió doble a les onze del matí i a les sis de la tarda.

Divendres dia 31 l'agenda cultural compta amb dues propostes tradicionals. Per una banda, la cercavila de l'Home dels Nassos, que començarà a les deu del matí. S'allargarà fins a les dotze del migdia, quan arribarà a l'Ajuntament de Reus i saludarà la ciutadania des del balcó.

Entremig, el Ball dels Dotze Mesos farà la seva actuació anual a les onze del matí pels carrers de la ciutat per acomiadar l'any. També posarà punt final al 2021 la cursa de Sant Silvestre, que enguany recupera el format presencial habitual. El recorregut ordinari és de cinc quilòmetres i la sortida serà a un quart de sis de la tarda.

S'han mantingut, també, les modalitats infantils entre 250 metres i 850 per a canalla fins als deu anys. Les inscripcions es poden fer a través del web de la cursa o a la botiga Esports Armobal, al carrer de Cambrils número 4 de Reus. Les del recorregut de cinc quilòmetres valen dotze euros i les infantils, cinc.

Els dorsals es poden recollir al Centre Comercial la Fira aquest dimecres i dijous de nou del matí a nou del vespre. El mateix divendres 31 de desembre es podran recollir de nou del matí a dues del migdia. Des de llavors fins a les cinc de la tarda s'hauran de passar a buscar per la plaça de l'Univers, a l'entrada del centre comercial. 

Del calendari habitual d'aquests dies a Reus hi ha hagut un acte que no s'ha pogut celebrar. L'enlairament del Speteck a càrrec de l'Agència Reusenca Espa(e)cial s'ha vist estroncat per la pandèmia. Tal com ha informat la mateixa ARE a les xarxes, el pilot ha sigut positiu en covid-19.

Les cartes als Reis i el Nadal Multiesportiu engegaran el 2022

Pel que fa a l'arrencada del 2022, una de les primeres activitats programades és el lliurament de cartes als Reis d'Orient. El Parc de Sant Jordi acollirà els patges reials des del diumenge 2 de gener fins al dimarts dia 4. El recinte estarà obert de deu del matí a una del migdia i de dos quarts de cinc de la tarda fins a dos quarts de nou del vespre.

A l'interior s'hi podrà accedir sense haver de reservar entrada. Tot i això, sí que s'ordenarà una cua a l'entrada per controlar l'aforament i l'entrada per grups. Amb la mateixa filosofia s'ha habilitat un recorregut per visitar el parc des de la plaça de la Llibertat fins a la d'Anton Borrell.

En l'àmbit més esportiu, el Parc de Nadal no s'ha pogut organitzar, però s'han programat activitats alternatives. Amb el nom de Nadal Multiesportiu s'ha volgut oferir als infants i joves de la ciutat una manera d'ocupar els dies de vacances. S'allargarà fins al 4 de gener, amb l'excepció dels dies 1 i 2 i la programació es pot consultar al web.