Portada del conte infantil La revolució de les aixetes, publicat per Aigües de Reus

Aigües de Reus publica un conte per conscienciar els infants sobre l’estalvi d'aigua

'La revolució de les aixetes' és obra de Diana Vizán (text) i Loli Beltran (il·lustracions)

Aigües de Reus, en col·laboració amb l’Ajuntament de la capital del Baix Camp i l’editorial Ganzell, ha editat un conte infantil que du per títol 'La revolució de les aixetes', obra de Diana Vizán (text) i Loli Beltran (il·lustracions). El conte vol ser un toc d’atenció i de conscienciació sobre la necessitat de l’estalvi d’aigua en l’actual context de sequera i emergència climàtica.

'La revolució de les aixetes' és una història il·lustrada que parteix d’un fet insòlit: un dia d’estiu, les aixetes es comencen a comportar d’una manera ben estranya, com si tinguessin vida pròpia, després de decidir pel seu compte que han de fer alguna cosa davant la crisi climàtica. El conte serà, en bona part, el centre d'atenció de l’espai que Aigües de Reus tindrà al Parc de Nadal de Reus.

Paral·lelament, en el Teatret del Parc de Nadal, hi ha programades diverses sessions de contacontes que tenen 'La revolució de les aixetes' com a protagonista: els dies 29 i 30 de desembre, i l’1 i el 4 de gener.

Conscienciació i pedagogia

Segons ha explicat l'Ajuntament de Reus en un comunicat, la publicació d’aquest conte s'emmarca, d’una banda, en les polítiques de conscienciació sobre l’estalvi d’aigua que impulsa Aigües de Reus i, d’una altra, en les activitats de caràcter pedagògic que s’organitzen al llarg de l’any. De fet, cada any, són centenars els alumnes de Reus i el Baix Camp que participen en les activitats i visites als equipaments.

Una publicació com 'La revolució de les aixetes' també pren una major rellevància en un moment de sequera com l’actual. La ciutat de Reus es troba en fase de prealerta de sequera des de final d’agost, amb la qual cosa ja ha estat necessari tenir a punt un seguit d’accions preparatòries davant la possibilitat que s’acabi entrant tècnicament en fase de 'sequera'.

Atesa aquesta situació, l’Ajuntament de Reus insisteix a demanar a la ciutadania responsabilitat màxima en el consum d’aigua, des del convenciment que els reusencs i reusenques sempre han estat ben conscients de la importància de fer-ne un consum raonable. De fet, Reus presenta un consum mitjà d’aigua per habitant i dia d’uns 100 litres, el que significa estar per sota de la mitjana catalana i espanyola.