Imatge de les obres de la segona fase del col·lector de l'avinguda de Salou de Reus

Aigües de Reus inicia obres a la xarxa d'abastament i sanejament en quatre zones de la ciutat

La inversió global és de 440.000 euros | Les actuacions formen part del pla d'inversions del 2021

Reus  entrarà en una fase de quatre obres de renovació de la xarxa d'abastament i sanejament  en diversos barris de la ciutat entre els mesos d'abril i maig. L'empresa Aigües de Reus es fa càrrec íntegrament de les obres amb una inversió  global de 440.000 euros. 


Les obres  que s'han programat inclouen la renovació i la reparació de la xarxa d'abastament i la de sanejament. Els treballs es faran en els carrers  de Miró i de la Verge Maria (entre el carrer de Miró i el de Santa Helena); carrer del Canal, carrer del Joan Ramis i carrer de Tetuan (entre l’avinguda Jaume I i el carrer de Josep Maria Prous i Vila). Així mateix, hi ha previstes obres de renovació i reparació de la xarxa d’abastament en el Passeig Oliver i el carrer de Pere Cavallé Llagostera.

L'objectiu d'aquestes obres és millorar el comportament hidràulic de la xarxa d'abastament de la ciutat, tenint en compte que les canonades actuals son de diàmetres petits. En el cas de la xarxa de sanejament, l’objectiu també és l’ampliació del diàmetre de la canonada i la millora del drenatge.

Les obres formen part del pla d'inversions que Aigües de Reus té previst executar al llarg de 2021. Entre les tasques que es pretenen fer hi ha un ampli ventall de projectes de reparació  i renovació  de la xarxa d'abastament i sanejament en diversos barris de la ciutat. Els treballs estan en consonància amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU i el Pla d’Acció Municipal 2019-2023, que incorpora «la priorització de l’aigua com a element de gestió urbana».

Totes les tasques que es posen en marxa aquests mesos no representen cap risc de salut i estan en consonància amb les diferents fases de l'emergència sanitària. Les obres comptaran amb un informe específic d'avaluació de riscos, a més d'un informe d'avaluació preceptiu que compta amb la supervisió i aprovació de la direcció i del Coordinador de Seguretat i Salut.

Mapa de les obres d'Aigües de Reus durant l'abril i maig de 2021
Mapa de les obres d'Aigües de Reus durant l'abril i maig de 2021 | Aj. Reus